Branschbäst Student

Trafikverket

”Chefer och kollegor är omhändertagande och pushar mig framåt”

2022-06-09

Lästid ca 2 min

Patricia Ahonen, Trafikverket, Trollhättan

Patricia Ahonen började som studentmedarbetare och har byggt vidare på sin karriär på Trafikverket.

Patricia Ahonen

Titel: Markförhandlare
Utbildning: Lantmäteriingenjör, Högskolan Väst, Trollhättan, examen 2019.

Vad gör du helst på fritiden? ”Vi köpte ett hus förra sommaren så det är mycket familjeliv, trädgård och husrenovering.”

Patricia Ahonen började på Trafikverket redan som student och gjorde sitt exjobb där. I dag är hon markförhandlare och säkerställer markåtkomst i myndighetens väg- och järnvägsprojekt.

– Jag har alltid varit intresserad av hur man utvecklar samhällen. Vår uppgift på Trafikverket är att bidra till att människor kan ta sig fram smidigt, grönt och tryggt.

Berätta om din karriär på Trafikverket!

– Jag började som studentmedarbetare på den avdelningen där jag jobbar nu. Då fick jag följa mina kollegor i deras vardag under åtta timmar i veckan. Efter examen blev jag junior markförhandlare och fick utvecklas i min egen takt. Nu är jag markförhandlare och har vuxit in i
rollen. Nästa steg i karriärtrappan är senior markförhandlare, en roll du kan få efter ganska många år och erfarenheter längs vägen. Vi har väldigt många yrkeskategorier inom Trafikverket, och det gör att du kan utvecklas inom din egen roll eller byta till något annat som du är nyfiken på.

”Det är kul att se projekten växa fram, för vi är verkligen med från start till slut – från planering till att vi har en färdig anläggning.”

Berätta om ett tillfälle då du var extra stolt över er insats!

– Under arbetet med vägplanen för ny motorväg E20 Förbi Vårgårda hölls samråd med allmänheten som lyfte behovet av en gång- och cykelpassage. Trafikverket och Vårgårda kommun kunde skjuta till pengar för att ta fram en extra vägplan som resulterade i en smidig och trygg passage för gående och cyklister. Resultatet blev väldigt bra. Det är ett tillfälle vi är extra stolta
över!

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?

– Arbetsplatsen är väldigt trevlig och jag har många härliga kollegor. Alla, både chefer och kollegor, är omhändertagande, öppna och pushar mig framåt. Vi jobbar även tillsammans med konsultföretag och entreprenörer, det innebär många intressanta och utvecklande möten med olika människor. Och så är det kul att se projekten växa fram, för vi är verkligen med från start till slut – från planering till att vi har en färdig anläggning.

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Jenny Andersson Trafikverket HK
Trafikverket
”Här kan jag rikta min karriär mot det som intresserar mig”
Läs mer
Trafikverket
”Det dyker hela tiden upp något nytt som inspirerar”
Läs mer
Trafikverket
”Jag omringas av kompetenta och erfarna människor”
Läs mer
Johanna Reyier Trafikverket HK
Trafikverket
”Vi har en av landets största it- och telekomavdelningar”
Läs mer