Raketerna Professionals

Trafikverket

”Här kan jag rikta min karriär mot det som intresserar mig”

2021-10-29

Lästid ca 2min

Jenny Andersson Trafikverket HK

Raketerna Professionals

Raket loggaRaketer

+17

Foto: Patrik Lindström

På Trafikverket får medarbetarna vara med och forma morgondagens samhällen. Med 150 olika yrkesroller är möjligheterna stora till fortsatt utveckling.

Jenny Andersson.

Titel: Tekniknära förvaltare.

Utbildning (skola och examensår): Teknisk kemiingenjör. Växjö universitet, examen 1999.

Drömtågsträcka: ”Jag vill gärna åka inlandsbanan och turista i norra Sverige. Då kan man kliva av och titta runt på olika platser längs vägen.”

Trafikverket arbetar för att utveckla ett effektivt och hållbart transportsystem så att människor kan förflytta sig smidigt, grönt och tryggt. Jenny Andersson är arbetsledare och teknikförvaltare för ett av myndighetens många it-team. Hon började på Trafikverket som konsult 2013 och anställdes året därpå som testledare för mjukvarutester.

– Här får jag vara med och påverka samhället inom de områden som intresserar mig, säger Jenny.

Berätta mer om ditt jobb!

– Jag planerar, leder och resurssätter uppdrag. Mitt team jobbar med utrop och annonsering på exempelvis skyltar och pratorer på järnväg. En prator läser upp texten på skyltar för synskadade. Att ”Järda”, järnvägsdamen som gör utrop på stationerna, säger rätt saker är mitt ansvar också.

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?

– Här kan jag rikta mitt jobb och min karriär mot det som intresserar mig. Det jag brinner mest för är att få människor att utvecklas. Att hjälpa dem att hitta sin plats, och våga prova och engagera sig i nya uppgifter. Att leda och coacha medarbetare och se till att de växer lärde jag mig inte i skolan, det har kommit längs vägen.

Vad är det som gör att Trafikverket ökar i popularitet som arbetsgivare?

– Trafikverket behöver vara i framkant tekniskt eftersom vi påverkar så mycket i samhället, och det tror jag lockar många. Vi är en stor organisation vilket gör att det finns plats för många medarbetare i olika roller. Du behöver inte vara specialist för att platsa på våra it-avdelningar. Jag kommer själv från läkemedels- och konsultbranschen och har stor nytta av det.

”Jag vill få människor att utvecklas.”

Ge exempel på något som gör er unika!

– Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla signaler landar på rätt plats, i rätt system och i rätt format. Våra transportsystem har lösningar som du behöver lära dig på plats. Det gör att vi gärna plockar in nyutbildade personer med grundkunskap som vi sedan bygger vidare på.

Berätta om ett kul projekt som du är del av!

– Vi bygger om vårt huvudkontor i Borlänge till att bli aktivitetsbaserat. Jag gillar när man ändrar strukturer och förutsättningar för arbetsmiljön. När jag berättade hur roligt jag tyckte det var fick jag vara med i projektet, så nu är jag med på workshops och tycker till om hur kontoret ska utformas. Vardagen blir roligare när du får engagera dig i olika projekt.

 

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.  

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Branschbäst Professionals

Branschbäst Student

Högskoleingenjör Branschbäst

Högskoleingenjör Professionals

Raketerna Professionals

Artiklar du kanske gillar:

Patricia Ahonen, Trafikverket, Trollhättan
Trafikverket
”Chefer och kollegor är omhändertagande och pushar mig framåt”
Läs mer
Trafikverket
”Det dyker hela tiden upp något nytt som inspirerar”
Läs mer
Trafikverket
”Jag omringas av kompetenta och erfarna människor”
Läs mer
Johanna Reyier Trafikverket HK
Trafikverket
”Vi har en av landets största it- och telekomavdelningar”
Läs mer