Topp 50 2023

Caverion

“Caverion är bra på att förädla unga talanger”

2023-12-12

Text: Johanna Jacobsson

Foto: Kristofer Hedlund

Caverion ser värdet av unga talanger och är ständigt intresserade av nya idéer och perspektiv.

Ett sommarjobb blev starten på Lovisa Dannelinds karriär på Caverion. I dag jobbar hon som affärsutvecklare på bola-
get och fungerar som en central supportfunktion där hon ansvarar för projektledning, affärsförslag och strategi för Caverions största affärer. Hon är utbildad energiingenjör i grunden men fastnade för rollen som affärsutvecklare.

 

– Jag projektleder affärerna från start till mål och jobbar väldigt nära både vår Sverigeledning och koncernledningen. Det är kul att vara spindeln i nätet och ta ledningens övergripande mål och strategier, som ibland kan verka fluffiga och
svåra att greppa, ut i organisationen.

Lovisa Dannelind

Titel: Affärsutvecklare.
Utbildning: Civilingenjör energisystem, Uppsala universitet, examen 2021.
Vilken är den bästa boken du har läst i år? ”Samlade verk av Lydia Sandgren.”

Bolagets vilja att se och lyssna på alla sina medarbetare – inklusive nyexaminerade – gjorde att Lovisa efter sina studier tackade nej till traineeprogram på andra företag för att istället välja Caverion. Som nyanställd fick hon möjligheten att besöka olika delar av verksamheten, delta i workshops och knyta viktiga kontakter.

 

– Caverion är bra på att förädla unga talanger och vet hur viktiga vi är för att företaget ska utvecklas. Den insikten medför att man får möjligheter till utveckling och ansvar. Folk lyssnar på dig och är intresserade av dina idéer
och perspektiv, även om du inte jobbat tidigare. På det sättet är det ett bra företag för nyexaminerade. Jag har till exempel fått gå en extern ledarskapsutbildning. Det var min chef som såg en potential hos mig och uppmuntrade det.

Lovisa har jobbat i sin nuvarande roll i drygt ett år och hoppas kunna fortsätta utvecklas och lära sig nya saker. Hon lyfter möjligheten att påverka som en stor fördel med bolaget.

 

– Jag vill vara i en position där jag har möjlighet att påverka företaget och i längden även samhället. Det var en sak som lockade mig från första början, att de smarta, hållbara lösningarna som vi tar fram har en tydlig påverkan på samhället. Jag lär mig mer och mer för varje dag, och jag hoppas att det fortsätter.

Caverion

Dela det här inlägget

Caverion Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer
Sigma Technology Group
»Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om«
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer
Hakar Ahmad står inne på Skanskas kontor, lutad mot ett trappräcke.
Skanska
“Jag jobbar med ett av Sveriges häftigaste projekt”
Läs mer