TOPP 10

Praktikertjänst

Det är ett sunt företag med fokus på kvalitet

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Daniel Holmgren

Från sjuksköterska till verksamhetsansvarig och delägare i Praktikertjänst. Laila Davidsson jobbar som sjuksköterska och är samtidigt en av tre delägare som jobbar på Cederkliniken i Piteå.

Laila Davidsson är sjuksköterska och verksamhetsansvarig på Cederkliniken i Piteå som är en del av vårdföretaget Praktikertjänst. Ägargruppen på mottagningen är blandad och förutom Laila som sjuksköterska ingår även läkare.
– Att vara verksamhetsansvarig på Cederkliniken är fantastiskt roligt. Jag får jobba som sjuksköterska, min yrkesprofession, samtidigt som  jag har ett ledaruppdrag och ett entreprenörskap och driver en verksamhet. Det är en bra mix av allt, säger hon.

Laila Davidsson

Titel: Verksamhetsansvarig.

Utbildning: Sjuksköterska, Vårdhögskolan Boden, examen 1994.

Gör på fritiden: ”Jag åker land och rike runt på tävlingar som internationell mästerskapsdomare i konståkning.
Det blir allt från lokala klubbtävlingar i Piteå till de stora tävlingarna i världen.”

Samtliga medarbetare på kliniken, även verksamhetsansvariga, jobbar tillsammans inom den faktiska vården.
– Det gör att vi får en speciell sammanhållning och det finns inget vi och dem. Det är en varm och nära stämning på hela Praktikertjänst. Vår uppgift är att bedriva högkvalitativ vård med gott bemötande och vi är stolta över vår verksamhet. När vi känner att vi har allt det goda kring oss sipprar det ut i affärskulturen.

Laila började som enhetschef när Cederkliniken öppnade 2010. Hennes arbete uppskattades av personerna som startade kliniken och de ville gärna ha Laila som verksamhetsansvarig i ägargruppen, vilket hon blev 2018.
– Det var en fantastisk chans. Jag hade aldrig startat en verksamhet inom sjukvården om det inte varit inom Praktikertjänst. Vi driver en enhet som vi helt och hållet ansvarar för men samtidigt har vi tryggheten i att tillhöra ett stort och stabilt vårdbolag. Vi får all hjälp vi kan tänkas behöva såsom HR, ekonomi och lagefterlevnad som är väldigt viktigt inom sjukvården.

Drygt 8 000 personer arbetar på Praktikertjänst, som ägs gemensamt av 1 200 praktiker. Cederkliniken har gått från nio anställda 2010 till att idag ha 40 medarbetare och 11 000 patienter.
– Det har varit en fantastisk resa. Jag är väldigt stolt över att tillhöra Praktikertjänst och över vår verksamhet och alla som jobbar på kliniken. Det är ett sunt och tryggt företag med fokus på kvalitet och det är den personcentrerade vården som ligger till grund för det vi gör.

Text: Tina Lindström Carlsson

Praktikertjänst

Praktikertjänst är en av Sveriges största vårdgivare med både de nöjdaste patienterna och medarbetarna. Vi är kooperativt ägda och styrda av 1 200 ledande praktiker – bland annat tandläkare, tandhygienister, sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och psykologer. Vår vision är långsiktigt hållbar vård för alla i hela Sverige. I över 60 år har vi tillsammans utvecklat svensk vård utifrån ett praktikerperspektiv och varje dag gör 8 000 medarbetare verklig skillnad för våra patienter på 750 mottagningar i hela Sverige.

Dela det här inlägget

Praktikertjänst Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Sambla Group
“Honestly, it’s a joy to work at Sambla Group”
Läs mer
Consid
”Vi fortsätter vår geografiska expansion”
Läs mer
Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer
Valio
”På Valio vinner vi tillsammans”
Läs mer