TOPP 10

Consid

”Vi fortsätter vår geografiska expansion”

2023-12-12

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Consid grundades 2000 och har idag över 1 800 anställda. Konsultbolaget fortsätter att växa genom att ge medarbetarna förtroende och möjligheter att utvecklas.

Peter Hellgren är vd på Consid, ett konsultbolag som jobbar med digitalisering och kommunikation. Företaget hjälper sina uppdragsgivare att vara relevanta och konkurrenskraftiga i dagens digitala samhälle. För tredje året har de blivit utsedda till Sveriges Bästa Arbetsgivare.

 

– Det är fantastiskt. Vår interna kultur är väl förankrad i bolaget och gör att vi kan fortsätta växa även i ekonomiskt oroliga tider. Vi har lägre personalomsättning än kollegor i branschen, medarbetarna vill vara kvar hos oss, säger han.

Peter Hellgren

Titel: Grundare och VD.
Utbildning: Byggnadsingenjör, Växjö universitet och Högskolan i Jönköping, examen 1995.
Vad gör du helst på fritiden: ”Då fiskar jag lax med goda vänner och familj, gärna på Östersjön eller i Vättern. Det ger en skön avkoppling i vardagen och är ett sätt att rensa sinnena och skapa kraft.”

Consid grundades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell. Idag har företaget drygt 1 800 medarbetare och finns på 37 orter med 42 fysiska kontor i Sverige. Sedan drygt ett år tillbaka finns de även i Norge, Danmark, Tyskland, Polen och Finland.

 

– Och vi fortsätter växa i Sverige. Vår expansion har lett till att vi för tionde gången, som ett av tre bolag någonsin, har korats till Gasellföretag, säger Peter. 

Det inkluderande arbetsklimatet innebär bland annat att medarbetarna blir sedda och får  stora möjligheter att växa och utvecklas.  

 

– Grunden är att vi vill jobba tillsammans i ett företag som de anställda trivs och utvecklas i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Det bästa jag vet är att se när yngre medarbetare tar ansvar och tar för sig när man ger dem förtroendet.

Peter lyfter bolagets aktiva arbete med hållbarhet och inte minst social hållbarhet. Det spelar stor roll i rekryteringen eftersom det betyder mycket för den generation som är på väg in på arbetsmarknaden. Consid är certifierade guldpartners till Science Based Targets som är en metod för att sätta vetenskapligt förankrade mål i linje med Parisavtalet. Bolaget är också aktivt i UN Global Compact Network Sweden, en mötesplats för företag som vill öka sitt arbete för ett hållbart näringsliv.

 

– Att vi tar ansvar för planeten blir allt viktigare för oss, för våra medarbetare och för kunderna som vi arbetar med, säger han. 

 

Consid

Vi är ett av Nordens snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation. Vi har samlat branschens främsta kompetens för att skapa långsiktigt och hållbart värde för några av landets främsta bolag. Tillsammans tar vi fram innovativa digitala lösningar som utvecklar verksamheter till nya nivåer.

Dela det här inlägget

Consid Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Consid
»Vi levererar lösningar i världsklass«
Läs mer
Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.
Consid
“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”
Läs mer
Sigma Technology Group
”Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter”
Läs mer
Sigma Industry
»Sigma Industry ser varje person som en entreprenör«
Läs mer