TOPP 50 ARBETSGIVARE

Ludvig & Co

“För att nå resultat måste vi samarbeta”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 min

Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.

Foto: Magdalena Johansson

Hos Ludvig & Co är den gröna näringen rotad sedan mer än hundra år. Maria Nilsson, kontorschef, lever ut sitt intresse för både juridik, ledarskap – och naturen.

Det är till Ludvig & Co som många lantbrukare, skogsägare och entreprenörer vänder sig för att få hjälp med rådgivning inom ekonomi, affärsrådgivning och juridiska frågor. Även småföretagare är en del av kundgruppen. Maria Nilsson är jurist och kontorschef i Värnamo:
– Personligen är jag glad för att jag fortfarande arbetar som jurist – det är bra att ha en fot kvar i verkligheten. Det är en av våra styrkor att vi har alla kompetenser här på kontoret – ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och affärsrådgivare.

Maria Nilsson

Titel: Kontorschef och jurist.
Utbildning: Jur. kand., Uppsala universitet, examen 2009.
Vad gör du på fritiden? ”Jag är en aktiv person och är gärna ute i naturen på olika sätt. Och så är jag gärna med familjen!”

Den gröna näringen är kärnan

Ludvig & Co har många kunder med jord- och skogsfastigheter samt andra företag med koppling till den gröna näringen – även på medarbetarnivå är många knutna till skogen. Samma sak gäller för Maria Nilsson – hon är skogsägare och bor på landet. Så måste man ha ett naturintresse för att trivas på Ludvig & Co?
– Nej, absolut inte. Inom juridiken engagerar vi oss i många komplicerade frågor inom såväl familjejuridiken som den gröna näringen. Tittar man inom mäkleriet så är det mest jord- och skogsfastigheter vi arbetar med, men det viktigaste för att trivas här är att man vill jobba tillsammans!

Ledarskap och samarbete

Maria arbetar med bland annat generationsskiften, familjerätt och fastighetsrätt. Men roligast, menar hon, är att få leda, påverka och utveckla kontoret.
– Jag har alltid lockats av ledarskap och att få jobba med människor. Att coacha, stötta och få alla att gå åt samma håll. Våra tre värderingar som jag brinner för är samarbete, utveckling och affärsmässighet. Det spelar ingen roll vilken roll man har – för att nå resultat måste vi samarbeta.

Öppna dörrar för karriären

Ett gott skäl att söka sig till Ludvig & Co är för sin egen utvecklings skull. Den som arbetar här får nämligen många gånger jobba tätt tillsammans med andra kompetenser. Maria menar att alla medarbetare har möjlighet att påverka i vilken riktning de vill gå och vilka frågor de vill jobba med.
– Det finns många olika karriärvägar, oavsett var man är i landet. Och du kan komma in som junior och växa med uppgiften. Mitt mål är att alla ska kunna växa och utvecklas. Både som individer och tillsammans som ett ännu bättre team. Påverkan kan ligga i de små förändringarna, avslutar Maria Nilsson.

Text: Eva Rydinger

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ludvig & Co
“Vi startade som en del av den gröna näringen”
Läs mer
Ludvig & Co
Det finns oerhört mycket kunskap att ta del av
Läs mer
Anna står lutad vid en hög fåtölj och tittar in i kameran.
Handelsbanken
“Det finns många experter att lära av här”
Läs mer
Caverion
“Caverion är bra på att förädla unga talanger”
Läs mer