TOPP 50 ARBETSGIVARE

Enfo

”Det spelar ingen roll vem du är – du kommer in i gänget direkt”

2021-11-22

Estimerad lästid 2 min

Maria Karlsson står lutad mot en receptionsdisk.

Foto: Patrik Lundin

Enfo utvecklar och driver digitala lösningar i molnet för stora och medelstora företag. Kulturen präglas av en familjär stämning, samarbete och utvecklingsmöjligheter.

Enfo är ett it-tjänstebolag med över 800 digitala experter på tio kontor i Sverige och Finland. Maria Karlsson började som junior mjukvaruutvecklare i april 2019 och sedan hösten 2020 har hon en mixad roll som teamledare och utvecklare. 

– Enfo jobbar med digital säkerhet, data och analytics, applikationer, integration och affärslösningar. Jag hjälper kunden att bearbeta data så att de kan bli intelligentare och ta bättre beslut. Vårt syfte är att arbeta för en mer hållbar och intelligent morgondag, säger hon och fortsätter: 

– Jag förundras över alla duktiga människor jag möter varje dag. Det är fantastiskt roligt att jobba med dem och det stärker mig också.

Maria Karlsson

Titel: Senior konsult.

Utbildning: Musikinriktning på Bolandgymnasiet i Uppsala och Västerviks gymnasium. Fristående kurser inom bland annat datavisualisering och datamodellering.

Drömprojekt: ”Att få jobba för ett större dataspelsföretag. Jag är lite nördig och då hade jag förenat nytta med nöje.”

Hur upplever du din roll som teamledare?

– Jag var först lite motvillig till att kliva in i rollen men det är inga problem att leda när man är omgiven av duktiga människor som leder sig själva. Jag har varit projektledare tidigare och kände att jag ville bli tekniskt inriktad och en duktig utvecklare. På Enfo har vi ett lagarbete som jag inte har upplevt förut, och det gör att jag utvecklas snabbare. 

Vad är unikt med er företagskultur?

– Alla får vara sig själva, du har stora utvecklingsmöjligheter och känner dig sedd. Du kan prata öppet med chefer och kollegor. Det är en stöttande kultur där vi hjälper varandra. 

När du skryter om din arbetsgivare, vad säger du då?

– När du gör ett bra jobb blir du verkligen sedd. Vill du göra något nytt eller lära dig mer så får du alltid de chanserna. Och sedan skryter jag alltid om att det är första gången i mitt liv som jag bara har kvinnliga chefer. Det är speciellt inom it. Det blir ett annat samtal, jag känner mig helt trygg i att prata om högt och lågt med min chef över en kopp kaffe.

”Det är en skön och familjär stämning.”

Vad gör ni för satsningar på arbetsglädje och hälsa? 

– Vi har ett jättefint kontor i Stockholm där jag jobbar, och det är skönt att vara där och träffa kollegor och bolla idéer. Andra tycker det funkar lika bra att jobba hemifrån, och då kan de göra det. Det finns också pingisbord och utomhusgym. Före coronapandemin kördes olika pass på lunchtid, och nu har träning letts online. Det skapar en gemenskap. Utöver att man är kollegor gör man andra saker tillsammans. Vi har även klubbar för brädspel och tv-spelsturneringar.

Berätta om en höjdpunkt på jobbet!

– Fredagsfrukostarna! De är på gång att öppna upp igen. Då kommer de flesta in till kontoret och tar del av buffén. Det blir en mysig start samtidigt som du träffar kollegor från olika avdelningar. Jag trivs på Enfo just för att det är en skön och familjär stämning. Det spelar ingen roll vem du är – du kommer in i gänget direkt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Enfo

Enfo är ett nordiskt it-tjänstebolag med över 800 digitala experter. Med vår kunskap inom digital trust, data och analytics, applikationer, integration och managed services både utvecklar och driver vi it-lösningar i molnet. Vi arbetar för en mer hållbar och intelligent värld där teknologi stärker människor, affärer och samhällen och stöttar deras utveckling.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Alen Music från Sogeti står utomhus, lutandes mot en vägg
Sogeti
”Sogeti är en del av min familj”
Läs mer
Sigma Technology Group
”Vi bygger starka och motiverade team med våra techkonsulter”
Läs mer
Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer