TOPP 50 2022

Ludvig & Co

“Vi startade som en del av den gröna näringen”

2020-11-12

Text: Eva Rydinger

Foto: Sebastian LaMotte

#18

TOPP 50 2022

Gårdsmäklare visade sig vara drömjobbet för Jennie Bråthén som själv växte upp på landet. Hon trivs på Ludvig & Co bland lantbrukare och skogsägare.

I över hundra år har Ludvig & Co – tidigare LRF Konsult – stöttat lantbrukare, skogsägare och entreprenörer. Det var grundaren Ludvig Nanneson som tidigt såg böndernas behov av hjälp och rådgivning. Under årens lopp har behovet växt och bolagets önskan är i dag att vara en grön, utsträckt hand för Sveriges många lantbrukare och skogsägare samt att utveckla framgångsrika småföretagare.

Jennie Bråthén

Titel: Fastighetsmäklare skog och lantbruk.
Utbildning: Fastighetsmäklarprogrammet, Högskolan Väst, examen 2008.
Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsplats? ”För mig har de öppna dörrarna och att man omfamnar de nyanställda varit avgörande.”

I jeans, boots och stickad tröja är Jennie Bråthén lycklig gårdsmäklare för Ludvig & Co i Uddevalla:

– Böndernas behov har format oss som företag och vi startade som en del av den gröna näringen. Det är spännande att vara med och utveckla Sverige, och vi gör det med den äran!

Jennie Bråthén började på bolaget som ekonom men i bagaget hade hon också utbildning och erfarenhet som mäklare – och en barnslig fascination för kartor. Under de första åren kombinerade hon sina roller som lantbruksekonom och mäklarassistent innan hon gick över till mäkleriet på heltid.
– Lantbruk var inte främmande för mig när jag började här, jag är uppvuxen på landet och min man driver ett lantbruk, men jag hade mycket att lära ur ett juridiskt perspektiv. Affärerna är stora, komplexa och kräver specialkunskap – det är många värderingar och generationsskiften som görs. Jag får aldrig frågan om golvet i vardagsrummet, men däremot om rättigheter, servitut och jakt – helt enkelt hur man får nyttja sina fastigheter.

För Ludvig & Co, som har landsbygdens bästa för ögonen, är det en självklar sak att arbeta hållbart. Och i den tid som nu är upplever Jennie Bråthén att allt fler vill flytta ut på landsbygden och bli självförsörjande, vilket förstås gynnar bolaget i förlängningen. Men hållbarhet handlar även om social hållbarhet och ett bolags värderingar. Att många stannar länge ger tydliga signaler om att medarbetarna trivs och är engagerade.
– Vi är måna om att det ska vara hållbart att jobba. Det finns en generös kultur och en stor kunskapsbas dit dörrar alltid står öppna. Vilket av våra kontor jag än kommer in på så känner jag mig välkommen och jag vet att jag kan lösa alla problem inom företaget. Ingen kan allt men tillsammans har vi mycket kunskap. Och detta är det roligaste – när man får jobba med sina kollegor för att hitta en helhetslösning, avslutar Jennie Bråthén.

Ludvig & Co

Ludvig & Co (f.d. LRF Konsult) är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder. Ludvig & Co erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Med cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter finns de alltid nära dig. Läs mer: https://ludvig.se/

Dela det här inlägget

Ludvig & Co Placeringar

TOPP 50 2022

Artiklar du kanske gillar:

Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer
Ludvig & Co
Det finns oerhört mycket kunskap att ta del av
Läs mer
Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer
Natalia på Orange Cyberdefens står framför en svart vägg och tittar in i kameran med ett leende.
Orange Cyberdefense
“Vi är högt rankade inom it-säkerhet”
Läs mer