Topp 50 2023

Bravida

”Vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans”

2023-12-20

Estimerad lästid ca 2min

Malmö 231108
György Millinkhoffer med kollegor på Bravida i Malmö.
Foto: André de Loisted

#17

Topp 50 2023

György Millinkhoffer gick från ventilationsmontör till ledande montör och projektledare på Bravida. Nu leder han större projekt och håller i utbildningar inom Bravida.

György Millinkhoffer började som ventilationsmontör på installations- och serviceföretaget Bravida 2011. Han blev snabbt ledande montör och tog klivet till rollen som projektledare 2015.

– Bravida har en tydlig struktur gällande arbetssätt och arbetsmiljö. Och det finns mycket kunskap. I vår grupp är vi sex tjänstemän och 23 montörer och vi kompletterar varandras styrkor och kompetenser väldigt bra, säger han.

Hur var det att gå från montör till ledande montör och projektledare?

– Min chef gav mig snabbt mycket ansvar så övergången från montör till ledande montör och sedan projektledare blev smidig. Genom åren har jag kompletterat mina kunskaper med olika utbildningar i Bravida-skolan, bland annat inom entreprenad, juridik, projektledning och inköp. Nu leder jag själv en kompletterande projektledarutbildning inom Bravida.

Ge exempel på några projekt som du har lett!

– Det har varit allt från lägenheter, kontor, ombyggnation och skolprojekt till boendeprojekt på sjukhus, och jag har exempelvis varit ansvarig projektledare för Burlövsbadet och Brandstationen i Trelleborg. I dag projektleder jag bland annat ett större område i Lund.

György Millinkhoffer

Titel: Projektledare.

Gör på fritiden: ”Jag är elittränare i fotboll, och har bland annat erfarenhet från akademi- och ungdomslagsverksamhet. För närvarande är jag chefsscout för Landskrona BoIS.”

Vad inom er företagskultur ligger dig extra varmt om hjärtat?

– Det är flera delar, bland annat arbetsmiljö och mångfald. Alla som jobbar hos oss är väldigt kompetenta. Våra medarbetare, både på kontoren och ute på fält, har en blandad bakgrund. Det är många fler tjejer som är montörer och tjänstemän idag jämfört med tidigare vilket förhoppningsvis även blir allt vanligare i branschen. Vi har en stark och stabil arbetsgrupp med anställda som har varit hos oss väldigt länge. Och vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans.

”Min chef gav mig snabbt mycket ansvar.”

Berätta något om Bravida som arbetsgivare som kanske inte är allmänt känt?

– Vi ser personen bakom varje anställning. Vi har en medarbetare som har Aspergers syndrom och som trivs bra hos oss. Han har tagit körkort och skaffat lägenhet sedan han började här och vi ser en stor social utveckling. Jag sover bra om natten för jag vet att vi på Bravida jobbar på ett bra sätt – vi ser människor vilket gör både oss och andra glada.

Text: Tina Lindström Carlsson

Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.                           Antal medarbetare: Vi är drygt 13 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, varav cirka 6 000 i Sverige.

Dela det här inlägget

Bravida Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer
Bravida
På Bravida är du en i gänget
Läs mer
Marie står vid skrivbordet och tittar in i kameran med ett leende.
Ludvig & Co
“För att nå resultat måste vi samarbeta”
Läs mer