Topp 50 2023

Consid

»Vi levererar lösningar i världsklass«

2022-12-12

Lästid ca 2 min

#1

Topp 50 2023

Foto: Consid

Kraftig tillväxt och expansion utomlands – men inte utan medarbetarna.
– Det är medarbetarna som är vår balansräkning, menar Peter Hellgren, grundare och vd på Consid.

Consid verkar inom allt ifrån it-säkerhet och digital transformation till e-handel och marknadsföring. Bolaget har en kraftig tillväxt och är landets snabbast växande företag inom branschen. Under året har närmare 500 personer anställts och man samlar nu totalt närmare 1700 medarbetare. Peter Hellgren, vd och grundare om att bli rankad som en av Sveriges bästa arbetsgivare:
– Utmärkelsen är viktig för oss. Vår tillväxt är inte möjlig utan våra medarbetare som varje dag vill leverera lösningar i världsklass. Jag blir väldigt glad!

Peter Hellgren

Titel: Vd och grundare.
Utbildning: Byggnadsingenjör, Jönköpings högskola, examen 1993.
Vilken innovation skulle du inte vilja klara dig utan? ”Mobilen.”

Engagerad i branschen

För Peter Hellgren är det viktigt att vara med och påverka branschen. En del av detta handlar om att uppmuntra yngre förmågor att söka sig till relevanta utbildningar. De är ofta ute på skolor och pratar, och ofta för elever på mellanstadiet. De vill väcka barnens nyfikenhet på koden bakom spelen och programmering i sin enklaste form.
– Ett annat initiativ har som mål att få in fler tjejer på tekniska utbildningar. Vårt sätt att fånga upp kvinnor är med vår mötesplattform Q by Consid för att utbilda, engagera och få kvinnor att nätverka. Vi måste hjälpas åt tillsammans och jobba över tid – politiken, näringslivet och akademin, säger Peter Hellgren.

Viktigt att få glänsa

Peter Hellgren berättar att en del av bakgrunden till att Consid klättrar på arbetsgivarlistor är att de har ett stort förtroende hos anställda och en företagskultur där alla blir sedd. Ett klimat där man kan vara öppen och där idéer blir hörda.
– Hos oss får man ta ansvar och på så sätt kan man växa inom organisationen. Och vi ger gärna varandra en klapp på axeln. I höstas träffades vi alla på vår Consid-gala i Stockholms stadshus. Det är viktigt att få fira framgångar och ge utmärkelser till individer som glänst lite extra, menar Peter Hellgren.

Stark tillväxt öppnar för karriären

Tack vare en kraftig expansion finns det fina karriärmöjligheter på Consid. Och snittillväxten på 30 procent ser inte ut att avstanna. I år kommer företaget nå en tillväxt på 40 procent och de känner sig trygga med att ligga kvar så under de kommande åren.
– Sedan förra året har vi tagit ytterligare steg och gått utanför Sveriges gränser. Vi finns nu även i Danmark, Norge och Tyskland, och mer kommer före årets slut. För den som visar framfötterna och är tydlig vart man vill gå finns det många vägar. Vi ser verkligen drivkraften hos varje individ, avslutar Peter Hellgren.

Text: Eva Rydinger

Consid

Vi är ett av Nordens snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation. Vi har samlat branschens främsta kompetens för att skapa långsiktigt och hållbart värde för några av landets främsta bolag. Tillsammans tar vi fram innovativa digitala lösningar som utvecklar verksamheter till nya nivåer.

Dela det här inlägget

Consid Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Consid
”Vi fortsätter vår geografiska expansion”
Läs mer
Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.
Consid
“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”
Läs mer
Consid
»Vi levererar lösningar i världsklass«
Läs mer
Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer