Topp 50 2023

Bravida

”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”

2023-02-09

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Aurora Olin fick snabbt ta ansvar som nyanställd projektingenjör på Bravida. Samtidigt har hon ett stort stöd från verksamheten. Nu är hon med och utvecklar E4 Förbifart Stockholm.

Direkt efter examen sommaren 2022 fick Aurora Olin en anställning som projektingenjör på Bravida.

Hon tillhör Projektkontoret, Bravidas avdelning för stora och komplexa projekt. Här jobbar hon med projektstyrning, uppföljning och analyser i projektet E4 Förbifart Stockholm.

 

– Vår beställare är Trafikverket och jag tittar på kalkyler och sammanställer vår betalplan så att det blir enhetligt, säger hon.

Aurora Olin

Titel: Projektingenjör.

 

Utbildning: Kandidatexamen i teknologi, industriell teknik. Uppsala universitet, examen 2022.

 

Fritidsintressen: ”Jag tittar på F1 och amerikansk fotboll. Förhoppningen är att någon gång i framtiden följa F1 på plats i Monaco.”

Hur känns det att vara med och utveckla E4 Förbifart Stockholm?

– Helt otroligt! Det är nästan för bra för att vara sant. Det första jobbet jag får är i ett projekt som alla känner till. 2030 när jag kör på E4 kan jag stolt säga att jag bidrog med min tid och erfarenhet till det här projektet.

Vad är det bästa med att jobba på Bravida?

– Det som jag verkligen älskar med jobbet är att Bravida har tillit till mig. Jag får en uppgift av min chef, som förklarar hur slutprodukten ska se ut, och därefter är det upp till mig att hitta lösningarna. Det gick snabbt att komma in i rutinerna och lära sig vem du kan be om hjälp längs vägen.

Hur upplever du företagskulturen?

– En stor grej är språket. Jag presenteras som ”Här har vi Aurora, hon är en ung stjärna”. Det visar på den uppmuntrande kulturen. Varje torsdag har vi ett träningspass med en personlig tränare som vi går på tillsammans. Vi hejar på varandra och den bra andan bidrar till ett sammansvetsat team. Jag har även gått med i nöjeskommittén som satsar på trivseln på bland annat våra konferenser.

Hur kan du påverka din utveckling?

– Jag frågade kvalitetschefen om han ville bli min mentor och det ville han, så nu går jag ett mentorsprogram. Vi jobbar med intervju- och presentationstekniker och personlig utveckling. Det har gett mig mycket. Kvalitetschefen pushar på, samtidigt som det är ett ömsesidigt kunskapsutbyte där jag pratar om det jag ser i vardagen ur mitt perspektiv. Det kan vara lätt att tvivla på sig själv och inte våga sticka ut, särskilt som ung tjej i byggbranschen, men här uppmuntras jag att ta min plats.

”Jag tänker stanna på Bravida.”

Hur ser framtiden ut?

– Jag tänker stanna på Bravida. E4 Förbifart Stockholm öppnar för trafik 2030. Samtidigt jobbar vi med nya anbud och tar oss an fler projekt hela tiden. Vi anställer många nya medarbetare nu och det känns bra att vi bygger upp verksamheten.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Det finns utrymme för mig att växa och utvecklas och jag uppmuntras till det. Jag väljer själv i samråd med min chef vilka utbildningar och kurser jag behöver gå. Bravida får verkligen mig att känna att jag är en viktig del av helheten. Jag behövs.

Text: Tina Lindström Carlsson

Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.                           Antal medarbetare: Vi är drygt 13 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, varav cirka 6 000 i Sverige.

Dela det här inlägget

Bravida Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 231108
György Millinkhoffer med kollegor på Bravida i Malmö.
Foto: André de Loisted
Bravida
”Vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans”
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer
Bravida
På Bravida är du en i gänget
Läs mer
Holmen
”Holmen är bra på att skapa utvecklingsmöjligheter”
Läs mer