Topp 50 2023

Bravida

På Bravida är du en i gänget

2019-11-13

Text: Sara Schedin

Foto: Samuel Pettersson

#17

Topp 50 2023

En vänlig arbetskultur och många utvecklingsmöjligheter. Det är några anledningar till varför Robert Uhlin trivs på Bravida.

Redan innan Robert Uhlin började arbeta på service- och installationsföretag Bravida hade han hört talas om bolagets positiva och vänliga företagskultur. Något som ledde till att han sökte rollen som servicetekniker på Bravidas kontor i Umeå för snart fem år sedan.

 

– Kulturen är också en av anledningarna till att jag fortfarande verkligen tycker om att jobba här. Det är en god kamratanda inom företaget där alla arbetar tillsammans och hjälper varandra. Varje avdelning får också friheten att utveckla de egna medarbetarna och sina affärsmässiga möjligheter. Det gör att man känner sig som en liten företagare – men med ett stort och tryggt bolag i ryggen.

Robert Uhlin

Titel: Avdelningschef för ventilationsservice.

Vad gillar du mest med att jobba på Bravida? ”Jag gillar att det alltid finns någon som man kan få sig ett skratt med här och att jag trivs så bra med kollegorna.”

Robert har avancerat snabbt inom Bravida. Efter ett par år som servicetekniker blev han projekt- och serviceledare, och förra året fick han chansen att ta över som avdelningschef för ventilationsservice.

 

– Min resa inom Bravida säger en hel del om hur företaget arbetar med utveckling. Är man framåt, positiv och ambitiös finns det många olika vägar att gå för att ta sig vidare internt i karriären.

Inom Bravida finns det en tydlig struktur över vad man förväntas att göra och vad som ingår i ens arbetsuppgifter. Det är något som Robert menar har hjälpt honom mycket i hans karriärutveckling.

 

– Det finns även både interna och externa utbildningar för den som vill få mer kunskap inom ett specifikt område. Det har bland annat varit viktigt när jag har bytt roll och då kunnat gå kurser som har varit anpassade efter den. Samtidigt har vi så mycket samlad kunskap här på kontoret så det finns alltid någon att be om råd.

För att främja trivsel och arbetsglädje inom Bravida ser man till att anordna aktiviteter och träffar tillsammans för att bygga laget.

 

– Det kan handla om allt från att ha en after work till att göra någon liten resa tillsammans. Vi har bland annat bestigit Kebnekaise tillsammans som en teambuildingövning. Jag och en kollega tog oss nästan ända upp till toppen, men mot slutet var det en sådan snöstorm att vi knappt såg någonting så då var vi tyvärr tvungna att vända om. Att hitta på saker utanför arbetstid tror jag är viktigt för att främja den avslappnande dynamik som vi har här på kontoret.

Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.                           Antal medarbetare: Vi är drygt 13 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, varav cirka 6 000 i Sverige.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 231108
György Millinkhoffer med kollegor på Bravida i Malmö.
Foto: André de Loisted
Bravida
”Vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans”
Läs mer
Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer
Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.
Bravida
“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”
Läs mer
Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer