Topp 50 2023

Bravida

“På Bravida finns det stor flexibilitet i arbetet”

2021-11-11

Estimerad lästid ca 2 min

Jonas och Frida står i en hall och tittar in i kameran.

#17

Topp 50 2023

På sex år har Bravida klättrat från plats 32 till plats tio bland Sveriges Bästa arbetsgivare. Jonas Tuvner och Frida Sunesson är övertygade om att det beror på att man satsar på sina medarbetare och berättar mer om varför de trivs så bra.

Utvecklingsmöjligheter, stabilitet, flexibilitet och en stark företagskultur med medarbetaren i fokus. Det är några av anledningarna till att service- och installationsföretaget Bravida utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare och nominerats till Årets Employer Branding företag i Number One för sitt employer branding-arbete. Jonas Tuvner och Frida Sunesson jobbar båda som projektledare på bolaget.

 

– Blandningen av den lokala närvaron, vara nordiskt ledande och börsnoterade gör alla karriärvägar möjliga. Den goda företagskulturen är djupt rotad och man har respekt för varandra. Samtidigt som man får möjlighet att göra karriär har man också väldigt roligt på jobbet säger Jonas.

Jonas Tuvner

Titel:

Projektledare.

 

Utbildning:

VVS-ingenjör, IUC Yrkeshögskola, examen 2016.

 

Vad är ditt bästa karriärtips?

”Våga tro på dig själv.”

Frida Sunesson

Titel:

Projektledare.

 

Utbildning:

Industriell ekonomi, Linnéuniversitetet, examen 2018.

 

Vad är ditt bästa karriärtips?

”Var inte rädd för att våga.”

Att utvecklas och vidareutbilda sig för att växa med företaget är något som både Jonas och Frida upplever att Bravida prioriterar. I Bravidas utbildningsverksamhet Bravidaskolan utbildas man i bland annat i Bravidas arbetssätt Bravida- Way. Jonas och Frida har båda gått Bravidas Traineeprogram BraIngenjör.

 

– Man får ganska tidigt mycket ansvar, vilket gör att man utvecklas mycket. Samtidigt har man bra uppbackning av sina chefer på vägen, säger Jonas och fortsätter:
– Jag har personligen utvecklats i mitt ledarskap och fått en större förståelse för andra människors sätt att se på saker, varje medarbetare behöver sitt specifika ledarskap. Att klättra från plats 32 till plats tio bland Sveriges bästa arbets-
givare är starkt, hur lyckas man med det?

"Jag har personligen utvecklats i mitt ledarskap och fått en större förståelse för andra människors sätt att se på saker."

En av Bravidas signum är att de är det stora stabila företaget – representerade på många olika orter runt om i Sverige och hela Norden. Avdelningarna vet vad som fungerar på den lokala orten och centralt finns man som stöd för att varje avdelning att fungera, vilket gör att man har möjlighet att påverka oavsett var man befinner sig inom Bravida. Det menar Jonas och Frida är en av anledningarna till att de trivs så bra och ett skäl till att bolaget rankas högt av sina medarbetare.

 

– Ytterligare ett skäl till att Bravida hamnar högt upp i rankninglistorna tror jag handlar om att man har stor möjlighet att påverka sitt arbete och hur man lägger upp dagarna. Det finns en flexibilitet i jobbet och du känner dig inte låst. Så länge du levererar har du mycket frihet såväl som ansvar. Variationen på kompetenser inom företaget är en styrka och istället för att ta in hjälp utifrån går det lätt att fråga en kollega på en annan avdelning

 

– Vi jobbar mycket över disciplingränserna, vilket både gör tiden för problemlösning kortare och skapar den rätta kundupplevelsen. På så sätt får vi både goda kundrelationer lokalt – men hela Bravida gynnas och vi växer som bolag, säger Frida.

Text: Elsa Sjögren

Bravida

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.                           Antal medarbetare: Vi är drygt 13 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland, varav cirka 6 000 i Sverige.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malmö 231108
György Millinkhoffer med kollegor på Bravida i Malmö.
Foto: André de Loisted
Bravida
”Vi trivs här eftersom vi gör något bra tillsammans”
Läs mer
Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer
Bravida
På Bravida är du en i gänget
Läs mer
Julia står med armarna i kors och lutar sig mot en glasvägg.
Tetra Pak
“Det finns så mycket att utforska på Tetra Pak”
Läs mer