Topp 50 2023

Consid

“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”

2021-11-22

Lästid ca 2 min

Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.

#1

Topp 50 2023

Foto: Patrik Lundin

Att vara en attraktiv arbetsplats var målet. Det blev mycket mer än så. Consid bygger morgondagens hållbara samhälle och de är i dag ett av landets snabbast växande företag.

Med landets främsta konsulter har Consid stöttat sina kunders digitala transformation under 20 år, med människan i centrum. I dag är bolaget landets snabbast växande företag inom allt ifrån it-säkerhet och digital transformation till e handel och marknadsföring. Peter Hellgren är vd och grundade Consid tillsammans med Henrik Sandell:
– Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan. Vår personal är vår balansräkning och därför måste vi vårda den – annars faller mycket av vår affär.

Peter Hellgren

Titel: Vd och grundare.
Utbildning: Byggnadsingenjör, Jönköpings högskola, examen 1993.
Vilken är utmaningen inför framtiden? ”Den största utmaningar vi ser framåt är kompetensbrist och den måste vi anta gemensamt. Därför måste vi gifta ihop näringsliv, akademi och politik. Sverige är fortsatt bra, men juridiken hänger inte med och vi är inte tillräckligt framåtlutade jämfört med övriga Europa.”

Attraktiva mötesplatser

Consid ska vara mycket mer än bara en arbetsplats, det ska vara en mötesplats där alla delar av livet får plats. Det ska vara lustfyllt att gå till jobbet och man ska kunna förverkliga drömmar och mål. Det ska vara högt i tak och tillåtet att göra fel. Kulturen är det viktigaste verktyget för att behålla personal, menar Peter Hellgren.
– Det är viktigare än någonsin att attrahera rätt kompetens och att kunna behålla och utveckla befintliga talanger. Därför är det avgörande att vara en bra och lyssnande arbetsgivare. Vi vill skapa mötesplatser där vi trivs tillsammans. Det är då vi kan leverera förstklassiga lösningar till våra uppdragsgivare och skapa magi ihop.

Personlig utveckling genom tillväxt

Dotcom-kraschen vid millennieskiftet öppnade möjligheter för Peter och hans kollegor att knyta till sig attraktiva talanger. Sedan dess har Consid haft kontinuerlig tillväxt på i genomsnitt 28 procent årligen.
– Att Consid är ett snabbt växande företag skapar förutsättningar för olika karriärmöjligheter och personlig utveckling i spännande kontexter. Bara i år har vi rekryterat över 300 nya kollegor. Nu tar vi steget utanför Sveriges gränser och etablerar oss i Norge, så här finns möjligheter att vara med på en mycket spännande resa.

Egna initiativ för jämlikhet

Consid tror också på att ge tillbaka till samhället. Därför är företaget aktivt i den politiska debatten och tar egna initiativ internt. Genom att stötta barnrättsorganisationen War Child med teknisk kompetens ger man barn i flyktingläger digital utbildning. Consid Youth Education är ytterligare ett viktigt initiativ.
– Det är bara om vi verkar tillsammans som vi kan uppnå Agenda 2030-målen. Vi tar initiativ till att skapa ett mer jämlikt samhälle. Q Rendezvous är vår mötesplattform för kvinnor i syfte att utbilda, engagera och nätverka. Vår bransch är inte jämlik i dag och det är jättetråkigt. Därför måste vi hjälpas åt tillsammans – politiken, näringslivet och akademin, avslutar Peter Hellgren.

Text: Eva Rydinger

Consid

Vi är ett av Nordens snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation. Vi har samlat branschens främsta kompetens för att skapa långsiktigt och hållbart värde för några av landets främsta bolag. Tillsammans tar vi fram innovativa digitala lösningar som utvecklar verksamheter till nya nivåer.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Consid
”Vi fortsätter vår geografiska expansion”
Läs mer
Consid
»Vi levererar lösningar i världsklass«
Läs mer
Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.
Consid
“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”
Läs mer
Holmen
”Holmen är bra på att skapa utvecklingsmöjligheter”
Läs mer