Topp 50 2023

SEB

“Nyckeln är att kunna bidra till förändring”

2021-11-22

Estimerad lästid ca 2 minuter

Anneli Coehn från SEB sitter i en lila soffa i kontorsmiljö

#47

Topp 50 2023

Foto: Patrik Lundin

Anneli Coehn började på SEB som deltagare i techprogrammet. I dag är hon Global Head of Talent Management. Här berättar hon om sin resa – och om SEB:s talangstrategi framåt.

Efter att ha studerat it och ledarskap på Karlstads universitet sökte Anneli Coehn till SEB:s techprogram hösten 2011. Hennes första roll var som processpecialist inom it service management och under årens lopp har hon haft flera olika specialistroller samt chefspositioner inom banken. Sedan september i år är hon Global Head of Talent Management. 

– Det jag har fått med mig från mina tidigare roller är hur viktiga människorna är i vårt arbete, och att det är de som är med och bygger framtidens bank. Därför känns det som ett stort privilegium att nu få jobba specifikt med de här frågorna. 

 

En av de främsta anledningarna till att SEB rankas högt av sina medarbetare, tror Anneli är alla möjligheter som finns inom banken att utvecklas vidare och testa på nya områden och yrken. 

– Du kan röra dig både i höjdled och sidled, samtidigt som du alltid får fin stöttning från dina chefer och kollegor. Jag skulle säga att det finns en oerhörd glädje bland medarbetarna som bottnar i drivet att vilja göra skillnad för våra kunder och hitta den bästa vägen framåt. Nyckeln är känslan av att du kan bidra till förändring, i kombination med möjligheterna att utvecklas.

 Anneli Coehn 

Titel: Global Head of Talent Management.

 

Utbildning: It och ekonomi, Karlstads universitet, examen 2011.

 

Berätta något om SEB som alla kanske inte känner till!
”Vi är en av Sveriges största arbetsgivare inom it.” 

Anneli Coehns team jobbar med att attrahera rätt kompetenser till SEB – både de som precis är på väg in i arbetslivet och de som redan är specialister. I SEB:s talangstrategi de kommande åren kommer de att lägga stort fokus på att skapa en dynamisk arbetsmarknad.

– Det innebär att vi, samtidigt som vi letar efter externa talanger, även kommer att jobba för en ökad intern rörlighet så att vi kan behålla alla de medarbetare vi redan har. Det ska vara möjligt att hitta sitt nästa karriärsteg inom SEB på ett naturligt och tillgängligt sätt. Vi behöver också prata mer om utveckling och göra det ännu enklare att röra sig inom banken även under kortare perioder – för att lära sig något nytt eller bidra med sin kunskap, säger hon och tillägger:

– Jag tror också mycket på att jobba med medarbetarengagemang på ett modernt sätt och knyta an till ett tydligt syfte, det vill säga att de anställda känner att de kan vara med och påverka.

Text: Sara Schedin

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”På SEB finns driv och arbetsglädje”
Läs mer
Två medarbetare står vid ett bord och pratar med varandra över en kopp kaffe.
Sigma Technology Group
“Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Bravida
”Det finns utrymme att utvecklas och du uppmuntras till det”
Läs mer
Sanna och Åsa på Rejlers sitter i ett bås med väggar av trä.
Rejlers
“Rejlers Play har blivit en snackis på stan”
Läs mer