Topp 50 ARBETSGIVARE

Samsung

Samsung utvecklar teknik för framtiden

2020-11-11

Text: Manja Bååth

Foto: Sigrid Malmgren

#45

Topp 50 ARBETSGIVARE

Allt fler unga i karriären söker sig till den världsledande elektroniktillverkaren – Samsung. Spännande uppdrag, teknik som skapar samhällsnytta och en trevlig arbetsmiljö är några av de saker som Thomas Holmberg tror lockar många till företaget.

Samsung är ett elektronikföretag med en över 50 år lång historia. De tillverkar och säljer allt från tv-apparater och högtalare till vitvaror, Gaming-monitorer och mobiltelefoner. Med åren har företaget blivit en attraktiv arbetsgivare, framför allt bland studenter och young professionals.

”Det finns inget hemligt recept”

Thomas är personaldirektör på Samsung Electronics sedan sju år tillbaka. I sin roll ansvarar han för tre olika delar – human resources, intern it och general affairs. Han tror att deras framgångsrika employer branding-arbete beror på ett nischat målgruppsurval och ett långsiktigt arbete.
– Young professionals är en viktig målgrupp för oss. Anledningen till det är att våra produkter i stor utsträckning används av dessa generationer, och att målgruppen rymmer något fler kvinnor. Och att nå ut till dem i större utsträckning är något vi strävar efter för att uppnå en mer balanserad intern könsfördelning, säger Thomas och tillägger:
– Utöver det tror jag inte det finns något hemligt recept på hur man ska jobba för att lyckas med sin employer branding – det handlar nog mest om att vara ihärdig och arbeta långsiktigt.

Thomas Holmberg

Titel: Personaldirektör.
Utbildning: Linjen för personal- och arbetslivsfrågor, Linköpings universitet, examen 1990.
Om du bara fick använda en teknisk pryl resten av livet, vilken hade det varit? ”Smartphone, där finns det mesta jag behöver.”

Connected living, 5G och AI

För att nå ut till målgruppen har de arbetat med olika riktade kampanjer på Facebook, Linkedin och Instagram.
– Det är mycket spännande saker som pågår hos oss och det vill vi såklart visa upp. Just nu jobbar vi till exempel mycket med connected living, vilket innebär att knyta ihop våra enheter till en helhet. Vi jobbar också med att utveckla 5G och artificiell intelligens, och där närmar vi oss en mer användarvänlig lösning.

Teknik som skapar samhällsnytta

Samsung Electronics arbetar också inom flera områden där de använder sina produkter för att utveckla samhället.
– Digitaliseringen innebär stora möjligheter, och vi driver flera projekt där vi använder vår teknik för att skapa samhällsnytta, till exempel genom olika skolprojekt där våra produkter används för att skapa bättre förutsättningar för undervisning. Vi genomför också satsningar för att främja ett hållbart digitalt liv för unga. Genom vår satsning ”Well Connected” vill vi belysa och bidra till en långsiktig samhällsutveckling för ett hållbart, hälsosamt och intelligent uppkopplat liv.

Satsar mycket på arbetsmiljön

Utöver intressanta och innovativa arbetsuppgifter berättar Thomas att de satsar mycket på att skapa en trivsam arbetsmiljö. Regelbundna hälsokontroller, träningsbidrag, julfester och after works. Men mest populärt är deras årliga familjedag.
– Vi bjuder in alla våra medarbetares anhöriga till kontoret där vi styrt upp en mängd aktiviteter. Det är väldigt uppskattat av alla, och en bra möjlighet för barnen att se var mamma eller pappa befinner sig om dagarna.

Samsung

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar.

Läs mer: www.samsung.com/se

Dela det här inlägget

Samsung Placeringar

Topp 50 ARBETSGIVARE

Artiklar du kanske gillar:

Gävle kommun
Det är meningsfullt att arbeta inom det offentliga
Läs mer
IKEA
“Vi försöker leva efter värderingarna som Ingvar skapade”
Läs mer
Lara Mashan och Filip Nilén står i Bonlivas lokaler med loggan i bakgrunden.
Bonliva
“Känslan på kontoret är att vi är 120 familjemedlemmar”
Läs mer
Malin Liljequist, Senior Project Manager, och Mats Karlén, Technical Manager på Xylems kontor. Bakom dem syns en rollup med Xylems logga och texten:
Xylem
”Vi är med och stöttar världen att bli en bättre plats”
Läs mer