Topp 50 2023

Sogeti

”Sogeti är en del av min familj”

2021-12-21

Läs tid ca 2 min

Alen Music från Sogeti står utomhus, lutandes mot en vägg

Foto: Patrik Lundin

Sogeti har en passion för innovation och Alen Music lämnar inte företaget i första taget. Han kom hit som ung och hungrig – men trivs lika bra här som äldre och förälder.

Sogeti är ett innovativt och familjärt företag – med mycket fokus på mångfald. Det menar Alen Music, testledare på Sogeti. Alen Music har haft många olika roller men just nu jobbar han med kvalitetssäkring inom IoT. Det kan exempelvis handla om att skapa så kallade smarta hem genom att styra lampor, temperatur och lås. I större skala kan lösningarna appliceras för att effektivisera och styra värme i en hel fastighet.
– Det kan också vara appar eller lösningar för kroniskt sjuka patienter som behöver testa sig själva hemma. Jag träffade en patient i ett pilotprojekt som hade en udda magsjukdom. Med hjälp av våra lösningar kunde han resa och ha ett vanligt liv. Det är sådana exempel som driver mig – att hjälpa människor genom nya innovationer, berättar Alen Music.

Gender balance är fokuserat hos oss sedan länge

Växande ansvar

Alen Music började som junior på Sogeti 2012 och har sedan dess haft många olika konsultuppdrag inom skiftande branscher som mode, sjukvård och livsmedel. Han trivs med att prova på olika roller och uppdrag, vilka kan variera tidsmässigt från en månad till flera år. Däremellan finns det tid för utveckling – som vidareutbildning eller certifieringskurser.
– Ibland handlar uppdragen om punktinsatser, ibland är man med från start till slut. Oavsett utmanas man hela tiden, men på ett sunt sätt. Vi har alltid stöd i ryggen och därför vågar man ta risker. Detta passar mig och jag har fått allt större ansvar med tiden.

Alen Music

Titel: Testande testledare.

 

Utbildning: Kvalificerad YH-programmering inom Java och C ++, Jensen Education, Stockholm.

 

Vilket råd vill du ge en nyexaminerad? “Ta chansen där ute. Hitta en arbetsgivare som kan erbjuda möjligheter som vårt 10-veckorsprogram Careerbooster – det är en bra väg in i branschen.”

Familjärt med stora muskler

Sogeti är ett stort företag som finns i 13 länder och ingår i en global koncern med 300 000 medarbetare, men Alen Music menar att man aldrig får känslan av att vara en siffra.
– Det är precis tvärtom, känslan är väldigt familjär, samtidigt som vi har muskler att åta oss stora projekt. Det var den sortens balans som jag fastnade för och det som fick mig att komma tillbaka efter en period på ett annat företag.

Prisvinnande arbetsplats

Sogeti har vunnit Unionens tävling Guldnappen, ett pris till föräldravänliga arbetsplatser. Alen Music menar att han inte är förvånad. Föräldraledighet är något som lyfts, uppskattas och stöds med ekonomiskt tillägg. Så finns det något annat som gör dig extra stolt över att jobba på Sogeti?
– Gender balance är fokuserat hos oss sedan länge. Det var vi som 2010 startade #addher ett nätverk för kvinnor i it-branschen. I dag har organisationen över 5000 medlemmar på 17 orter. Det är bra att det finns stöd för sådana initiativ och det gör mig varm i hjärtat. Vi ligger nu över branschsnittet med 30 procent kvinnor och 43 procent i ledarroller. Jag vill se flera coola medarbetare på Sogeti och gärna ännu fler kvinnor!

Text: Eva Rydinger

Sogeti

Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Quality Engineering & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation.   Antal medarbetare: Cirka 21 000 medarbetare i 13 länder, av dessa arbetar cirka 1 200 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Läs mer: www.sogeti.se

Dela det här inlägget

Sogeti Placeringar

Topp 50 2023

Artiklar du kanske gillar:

Sogeti
”Sogeti tar fram medarbetarens inre potential”
Läs mer
Sogeti
“Vi har en stark teamkänsla inom Sogeti”
Läs mer
Peter Hellgren på Consid sitter i en stol framför ett fönster.
Consid
“Resan är målet och det har varit en fantastisk sådan”
Läs mer
Essity
»Kulturen genomsyrar allt vi gör och alla ställer upp för varandra«
Läs mer