Atlas Copco

Vi utmanar och utvecklar oss själva hela tiden

2019-11-13

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

För att kunna fortsätta utveckla processer och produkter i framkant är Atlas Copco noga med att ta in alla medarbetares perspektiv, oavsett erfarenhet.

Hanna Jacobsson började på Atlas Copco som nyutexaminerad personalvetare 2007. Trots sin juniora HR-roll fick hon redan från starten mycket ansvar och möjligheten att vara med och bygga upp HR-funktionen i moderbolaget. Under årens lopp har hon jobbat i olika globala projekt, bland annat i Shanghai under en period, och även som HR Business Partner. Sedan fyra år tillbaka är Hanna HR-chef för Atlas Copco Industrial Technique i Sverige.

 

– Min tanke som nyutexaminerad var inte att jag skulle stanna tolv år inom ett och samma bolag. Men eftersom jag hela tiden har kunnat utvecklats i de roller som jag har haft, samtidigt som jag också har fått möjligheten att klättra i karriären, har jag aldrig haft någon anledning att söka mig vidare.

 

Hanna Jacobsson

Titel: HR-chef Industrial Technique i Sverige.

Utbildning: Personalvetare, Örebro universitet, examen 2007.

Vad kommer ni att satsa lite extra på framöver? ”Vi driver ett stort globalt mångfaldsprojekt inom koncernen där målet är att attrahera och behålla fler kvinnor inom företaget. Något som vi tror är av största vikt för att vi ska fortsätta vara framgångsrika.”

Hannas karriär inom bolaget är talande för hur Atlas Copco jobbar med utveckling. Företaget är mycket internationellt med stora delar av de anställda i andra länder och med många som jobbar i globala projekt. Man uppmuntrar även till intern mobilitet och att medarbetarna byter företag eller affärsområde inom koncernen.

 

– Sedan jobbar vi med ständiga förbättringar och teknik i framkant, vilket innebär att vi utmanar och utvecklar oss själva hela tiden. Även om man stannar i en roll några år kommer inte innehållet i rollen vara detsamma. Man har också stor möjlighet att vara delaktig i utformningen av sina arbetsuppgifter och vilka projekt man ska vara del av.

På Atlas Copco jobbar man mycket i projektform där alla har en viktig roll och bidrar till projektets framgång. Hanna berättar att hon tror att många av deras unga medarbetare uppskattar att de får vara med och påverka i stora projekt trots att de ännu inte har så mycket erfarenhet.

 

– Vi förväntar oss att alla medarbetare, oavsett ålder eller erfarenhet, kommer med förslag och idéer. Genom att värdesätta allas åsikter och perspektiv slutar vi aldrig att utvecklas som företag, samtidigt som det också bidrar till den familjära och vänliga kultur som kännetecknar Atlas Copco.

Utvecklingsmöjligheterna är en anledning till att Atlas Copco får höga betyg av sina medarbetare, en annan är alla spännande uppdrag som finns inom bolaget.

 

– Vi jobbar med de största och häftigaste företagen inom allt från bilindustrin till energisektorn. Något som innebär att man får jobba med kunder som verkligen ställer krav på kvalitet och innovation.

Atlas Copco

Atlas Copco är en industrikoncern med världsledande ställning inom kompressorer, vakuumlösningar, generatorer, pumpar, industriverktyg och monteringssystem. Vi är en global koncern med många starka varumärken och cirka 34 000 anställda som representerar olika kulturer i mer än 180 länder. Vi har ett brett utbud av roller så oavsett dina intressen eller kompetensområde erbjuder vi spännande utmaningar och möjlighet att växa.

 

Antal medarbetare: 34 000 globalt, cirka 1 500 i Sverige.

Facebook: facebook.com/lifeatatlascopco

Läs mer: www.atlascopco.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Rejlers
»Ett arbete som är unikt i konsultbranschen«
Läs mer
Anneli Coehn från SEB sitter i en lila soffa i kontorsmiljö
SEB
“Nyckeln är att kunna bidra till förändring”
Läs mer
Rami Hussein sitter vid ett bord i en av CGI:s lokaler med en dator framför sig.
CGI
Möjligheten att bli delägare skapar ett starkt driv
Läs mer
Ludvig & Co
“Vi startade som en del av den gröna näringen”
Läs mer