2019-11-29

Data/IT

EVRY

”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”

Text: Sara Schedin

Foto: Kristofer Hedlund

Rebecca Kullenius står i ett rum med guldfärgade lampor i bakgrunden.

Data/IT

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Graduate-året på IT-tjänstebolaget EVRY ledde till att Rebecca Kullenius bytte inriktning.

När Rebecca Kullenius sökte EVRY:s graduateprogram hade hon precis avslutat sina studier i systemvetenskap vid Göteborgs universitet. Graduateåret var indelat i tre rotationer inom systemutveckling där deltagarna fick testa på att arbeta som kravare, utvecklare och testare.

– Efter programmets slut fick vi välja att kliva in i den roll som vi hade trivts bäst i, vilket i mitt fall – till min egen stora förvåning – visade sig vara utvecklare. Min utbildning var egentligen inriktad på organisation och projektledning, så när jag sökte programmet var jag helt säker på att jag skulle bli kravare.

Rebecca Kullenius

Titel: Utvecklare.
Utbildning: Systemvetenskap, Göteborgs universitet, examen 2018.
Vad var roligast med Graduate-programmet? ”Att träffa alla andra graduates från andra delar av landet. Vi hade olika träffar där vi fick gå kurser tillsammans och lära känna varandra.”

Rebecca berättar att hon är glad att hon inte hade en bestämd roll från början, då hade hon kanske aldrig insett att hon tyckte att det var så kul med programmering.

– Jag har ingen tidigare erfarenhet av programmering, men får mycket stöd av mina kollegor och chefer för att jag ska kunna bygga upp den kompetens som krävs för rollen som utvecklare. Jag gillar verkligen att EVRY är en så pass dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten, säger hon och fortsätter:

– Jag känner att jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter. Det finns också en stor öppenhet för nya idéer och tankar. En graduatekollega till mig ville exempelvis dra igång ett rekryteringsevent, vilket man har gett henne en budget till och verkligen uppmuntrat.

”Jag har mycket frihet att själv bestämma över utformningen av min roll och mina arbetsuppgifter.”

Kulturen på EVRY beskriver Rebecca som familjär och välkomnande. Hon sitter inhouse på kontoret i Solna och berättar att hon ofta hittar på aktiviteter tillsammans med sina kollegor.

– Det händer mycket på kontoret hela tiden och vi kör allt från musikquiz till Nintendo Switch-kvällar. För mig som är nyinflyttad från Göteborg känns det extra viktigt att arbeta på ett företag där det är en bra sammanhållning. Här känner jag att mina kollegor även är mina kompisar.

EVRY

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2016 en omsättning på NOK 12,2 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista.   Läs mer: www.evry.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

HiQ
“Många attraheras av komplexiteten i våra uppdrag”
Läs mer
Marginalen Bank
”Det är verkligen roligt att gå till jobbet varje morgon”
Läs mer
Sogeti
”Är man målinriktad och engagerad är möjligheterna oändliga”
Läs mer
Cisco
“Olikheter värderas högt och det ser jag som en styrka”
Läs mer