Högskoleingenjör

Veidekke

”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”

2022-12-08

Lästid ca 2 min

#32

Högskoleingenjör

Foto: Veidekke

Christoffer Lindblad leder Veidekkes projekt BaseCamp – en av Sveriges största satsningar på studentbostäder.

Christoffer Lindblad är platschef inom Veidekkes byggverksamhet i Skåne. Han rekryterades för att leda den omfattande satsningen på 583 studentbostäder i Västra Hamnen i Malmö.

Christoffer Lindblad

Titel: Platschef.

Utbildning: Bygg- och anläggningsprogrammet, gymnasieutbildning, examen 2010.

Vad gör du för att koppla av från jobbet? ”Jag tillbringar tid med familjen, tränar och spenderar tid i naturen.”

Studentbostäderna blir ett livfullt inslag i Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel och ska stå klara under första kvartalet 2023. Veidekke är totalentreprenör och varje dag checkar omkring 100 personer in på arbetsplatsen. I Christoffers roll som platschef ingår ansvar för den övergripande planeringen och projektekonomin.
– Jag har varit på Veidekke sedan början av 2021 och är stolt över vad vi tillsammans har skapat på så kort tid. Det har verkligen varit gasen i botten från början, säger han.

Arbetet förenklas av att stämningen på Veidekke är trevlig, familjär och involverande.
– Ur ett branschperspektiv sticker just involveringen ut, både vad gäller engagemanget i det egna teamet och hos våra underleverantörer. Vi arbetar också mycket för att få alla med oss och skapa tillhörighet, säger Christoffer.

”Jag har alltid haft en förkärlek för betong och mitt drömprojekt vore att vara med och skapa ett nytt landmärke.”

Även om siktet är inställt på helheten är det också viktigt att fira delmål löpande och att kontinuerligt säkerställa kvaliteten. Det svåraste uppdraget som platschef är också det roligaste.
– Jag lever för att få alla på arbetsplatsen att ro åt samma håll vilket inte alltid är så enkelt. Jag brukar jämföra det med att vi sitter i samma båt och måste hjälpas åt när det stormar – vi har ju alla samma slutmål oavsett roll, säger han.

BaseCamp är ett stort projekt som Christoffer är stolt över, och han drömmer om att framöver få bidra till att bygga ett landmärke som imponerar på barn och barnbarn.
– Jag har alltid haft en förkärlek för betong och mitt drömprojekt vore att vara med och skapa ett nytt landmärke oavsett om det handlar om ett hotell, badhus eller kontor. Tänk att få vara med i ett projekt jag kan peka ut och säga ”Det där var jag med och byggde”.

Text: Tina Lindström Carlsson

Veidekke

 Veidekke startade med vägbeläggning i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag. Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. De senaste fem åren har Veidekke vuxit i Sverige och har som mål att bli den bästa aktören på den svenska marknaden, detta utan att tumma på Veidekkes långsiktiga och hållbara strategi och arbetssätt.

Läs mer: www.veidekke.se 

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Johanna Greger på arbetet på Veidekke.
Veidekke
”Stämningen på Veidekke är trygg, varm och hjälpsam”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer
Maria Forssten, Viedekke
Veidekke
”Det är okej att tänka med hjärtat här”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer