Högskoleingenjör

Veidekke

”Stämningen på Veidekke är trygg, varm och hjälpsam”

2022-12-08

Lästid ca 2 min

Johanna Greger på arbetet på Veidekke.

#32

Högskoleingenjör

Foto: Veidekke

Johanna Greger, arbetsledare på Veidekke, har siktet inställt på att bli platschef.

Att säkerställa att rätt medarbetare är på rätt plats, att alla vet vad de ska göra och har det underlag som krävs för att göra ett bra jobb, det ingår i Johanna Gregers uppgifter som arbetsledare på Veidekke. Omväxlingen gör arbetsledarrollen rolig och utvecklande, tillsammans med känslan av att vara där det händer.
– Jag gillar verkligen att sätta mig in i många olika delar av projektet. Det gäller att hela tiden lära sig nytt samtidigt som helheten inte får glömmas bort. Noggrannhet, driv och nyfikenhet är viktiga egenskaper i min roll eftersom uppdraget aldrig är exakt inramat.

Johanna Greger

Titel: Arbetsledare (Anläggning Väst).

Utbildning: Civilingenjör väg- och vattenbyggnadsteknik, Chalmers tekniska högskola, examen 2019.

Fritidsintresse: ”Jag gillar att klättra både på jobbet och på fritiden.”

Johanna inledde sin karriär på Veidekke med att sommarjobba under studierna vid Chalmers tekniska högskola. 2016 började Johanna på kalkylavdelningen, där hon räknade anbudssummor, något som till en början kändes teoretiskt och svårbedömt. När hon sedan fick vara med i skarpt läge ute på ett tunnelbygge föll alla bitar på plats. Efter ytterligare ett par somrar på Veidekke fick Johanna möjlighet att bli trainee samtidigt som hon fick en fast anställning.
– Variationen i arbetsuppgifter och den trygga, varma och hjälpsamma stämningen medarbetare och chefer emellan gör att jag trivs så bra.

Som före detta idrottare drömmer Johanna om att få arbeta med att bygga en park som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

– Jag drömmer om att få vara med och göra en stor och tillgänglig utomhuspark där löparbanor blandas med
skogsmiljö och kanske en porlande bäck.

”Noggrannhet, driv och nyfikenhet är viktiga egenskaper i min roll eftersom uppdraget aldrig är exakt inramat.”

Johanna har nyligen avslutat en skola i Göteborg där Veidekke haft markentreprenaden och bland annat skapat lekytor och planteringar. Det är ett uppdrag hon känner sig extra stolt över.
– Besiktningsmannen sa att det var roligt att träffa någon med sådant engagemang och driv. Det känns bra att avsluta projektet med det fina omdömet, säger hon och fortsätter:
– Siktet är inställt på att bli platschef. Jag vill också arbeta med att skapa 3D-modeller och med modellsamordning för att göra projekten ännu mer visuella och tydliga för alla inblandade.

Text: Tina Lindström Carlsson

Veidekke

 Veidekke startade med vägbeläggning i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag. Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. De senaste fem åren har Veidekke vuxit i Sverige och har som mål att bli den bästa aktören på den svenska marknaden, detta utan att tumma på Veidekkes långsiktiga och hållbara strategi och arbetssätt.

Läs mer: www.veidekke.se 

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer
Maria Forssten, Viedekke
Veidekke
”Det är okej att tänka med hjärtat här”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer