Högskoleingenjör

Veidekke

”Det är okej att tänka med hjärtat här”

2021-12-14

Lästid ca 2 min

Maria Forssten, Viedekke

#32

Högskoleingenjör

Foto: Julia Sjöberg

Maria Forssten valde Veidekke för deras goda värderingar och en miljö som lyfter varje enskild medarbetare. Och här har hon stannat.

Med en pappa inom byggbranschen var det inte självklart för Maria Forssten att välja samma bana. Men så blev det. I dag är hon arbetschef på Veidekke, men har också erfarenhet från andra byggbolag.
– På min första arbetsplats var det för hierarkiskt. Jag ville lära mig allt men cheferna höll på sina arbetsuppgifter. Det slet
i mig att det fanns en klyfta mellan yrkesarbetarna och tjänstemännen, berättar Maria.

Alla får chansen att prova på och det finns utrymme att utvecklas.

Utveckling genom eget ansvar

När hon fick chansen att arbeta inom Veidekke var talet om platt organisation och delaktighet som musik för hennes öron.
– Jag var platschef redan efter ett halvår. Jag fick rätt stöd och fick ta mycket ansvar – det gav mig chansen att lära mig mycket, precis som jag ville.

 

Efter ett par år och tre föräldraledigheter senare gick Maria en ledarskapsutbildning – där ett projektarbete handlade om att optimera den interna affären. Intresset för bostadsutveckling tog fart och hon blev sugen på att fortsätta på den banan.
– Jag frågade mig varför vi inte kommer överens mellan bygg och anläggning? Vi fick igång ett fint samarbete som vi är väldigt rädda om. Gruppen har utvecklats och vi har en fin sammanhållning som jag uppskattar mycket.

Maria Forssten

Titel: Arbetschef.

 

Utbildning: Högskoleingenjör, Högskolan i Trollhättan, examen 2000.

 

Hur kommer vi att bo om tio år? ”Ingen större skillnad, tio år går så himla fort!”

Mjuka armbågar

Maria nämner gärna den platta organisationen som ett starkt skäl att söka sig till Veidekke. Hon jämför med andra arbetsplatser och menar att det är mjukare här. Armbågarna är inte lika vassa.
– Vi lyssnar på varandra, alla har något att bidra med. Och det är okej att tänka med hjärtat här. Hos oss får alla chansen att vara den de är. Alla får chansen att prova på och det finns utrymme att utvecklas.

 

På frågan varför Veidekke är ett framtidsföretag, svarar Maria att hon är stolt över deras fina historia som är stommen i deras Veidekke-hus.
– Vi har sunda och moderna värderingar som vi är rädda om: Att involvera varandra och att bygga med hjärtat, avslutar Maria.

Veidekke

 Veidekke startade med vägbeläggning i Norge redan 1936 och har sedan dess byggt samhälle och infrastruktur i Sverige, Norge och Danmark. Idag är vi Skandinaviens fjärde största bygg- och anläggningsföretag. Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. De senaste fem åren har Veidekke vuxit i Sverige och har som mål att bli den bästa aktören på den svenska marknaden, detta utan att tumma på Veidekkes långsiktiga och hållbara strategi och arbetssätt.

Läs mer: www.veidekke.se 

Dela det här inlägget

Veidekke Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Johanna Greger på arbetet på Veidekke.
Veidekke
”Stämningen på Veidekke är trygg, varm och hjälpsam”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Veidekke
”Jag är stolt över vad vi har skapat på så kort tid”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer