Ekonomi

SEB

“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”

2020-11-24

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

#28

Ekonomi

På SEB Singular bygger Victor Höglund en relation med morgondagens företag.

Victor Höglund är Head of SEB Singular – en relativt nystartad enhet inom banken som erbjuder corporate finance rådgivningstjänster till techbolag som precis börjat eller kommit en liten bit på sin resa. SEB Singular jobbar med mjukvarubolag och mjukvarudrivna hårdvarubolag och har ägnat mycket tid åt att verkligen förstå de transformationer som sker inom områden som är relevanta för SEBs företagskunder, till exempel inom industri, energi, hälsa, finans, försäkring, mobilitet och artificiell intelligens.
– Vi är med och ser till att SEB skapar en relation med morgondagens storföretag. Den kunskap som vi bygger upp inom nya teknikområden och affärsmodeller hoppas vi även ska addera något till andra kundinteraktioner som banken har.

Victor Höglund

Titel: Head of SEB Singular
Utbildning: Finans, Göteborgs universitet, examen 2008
Vilket är ditt bästa karriärtips? “Fundera ut vad du tycker är riktigt kul och intressant i livet – och jobba sedan med det.”

Vad gör att SEB sticker ut som arbetsgivare?

– SEB har vuxit tillsammans med företag och kunder genom att leverera och utveckla förstklassiga lösningar och tjänster under de senaste 160 åren. Planen är att fortsätta göra det och mentaliteten hos företaget är att vi inte bara konkurrerar med andra banker, utan att vi också konkurrerar med snabbt växande fintechs över hela världen.

Vad lockade dig till SEB?

– Min bakgrund är huvudsakligen som aktieanalytiker med fokus på tech, telekom och media och jag har alltid haft ett stort intresse för alla typer av tekniska lösningar, investeringar, affärer och människor. Enligt mig är SEB en av de bästa investmentbankerna, och då menar jag inte bara i Norden. Med tanke på vad jag gillar att göra och blir inspirerad av, var det naturligt för mig att söka mig till SEB.

“Det är en vänlig och hjälpsam kultur”

Hur tar din arbetsgivare vara på dina idéer?

– Om du har en bra idé som du kan backa upp med ett starkt business case, så är min erfarenhet att du kommer att få tillräckligt med tid för att bevisa att den håller. Det var på det sättet Singular grundades och nu är det upp till oss att leverera de närmsta åren för att bevisa vårt bidrag till bolaget i stort.

Hur skulle du beskriva kulturen på SEB?

– Jag tycker att det är en väldigt bra kultur. Visst, förväntningarna är höga och det är ett snabbt tempo, men det är ändå en vänlig och hjälpsam kultur. Det finns många inspirerande och fantastiska människor under samma tak, och det är inte särskilt hierarkiskt, snarare tvärtom.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att träffa många olika typer av människor, leta möjligheter och få ihop pusselbitarna samt att få driva på för att få saker i mål är väldigt roligt. Att dessutom få göra detta inom områden som verkligen intresserar mig och som ger en spännande inblick i framtiden via de techbolag och investerare som vi jobbar med är såklart extra skoj.

SEB

SEB är en av norra Europas ledande företagsbanker och innovation, entreprenörskap och internationell utblick är en del av vårt DNA. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med ca 15 500 medarbetare. Läs mer om möjliga karriärvägar på SEB: https://sebgroup.com/sv/karriar

Läs mer om möjliga karriärvägar på SEB: https://sebgroup.com/sv/karriar

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Data/IT

Data/IT – Senior

Ekonomi

Ekonomi – Senior

Juridik

Juridik – Senior

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer
Malmö 191118
Ewa Holmberg på Cloetta.
Foto: André de Loisted
Cloetta
”Cloetta präglas av en familjär och prestigelös kultur”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer