Ekonomi

SEB

“Jag får en spännande inblick i innovationer som driver utveckling”

2020-11-24

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

#20

Ekonomi

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+8

På SEB Singular bygger Victor Höglund en relation med morgondagens företag.

Victor Höglund är Head of SEB Singular – en relativt nystartad enhet inom banken som erbjuder corporate finance rådgivningstjänster till techbolag som precis börjat eller kommit en liten bit på sin resa. SEB Singular jobbar med mjukvarubolag och mjukvarudrivna hårdvarubolag och har ägnat mycket tid åt att verkligen förstå de transformationer som sker inom områden som är relevanta för SEBs företagskunder, till exempel inom industri, energi, hälsa, finans, försäkring, mobilitet och artificiell intelligens.
– Vi är med och ser till att SEB skapar en relation med morgondagens storföretag. Den kunskap som vi bygger upp inom nya teknikområden och affärsmodeller hoppas vi även ska addera något till andra kundinteraktioner som banken har.

Victor Höglund

Titel: Head of SEB Singular
Utbildning: Finans, Göteborgs universitet, examen 2008
Vilket är ditt bästa karriärtips? “Fundera ut vad du tycker är riktigt kul och intressant i livet – och jobba sedan med det.”

Vad gör att SEB sticker ut som arbetsgivare?

– SEB har vuxit tillsammans med företag och kunder genom att leverera och utveckla förstklassiga lösningar och tjänster under de senaste 160 åren. Planen är att fortsätta göra det och mentaliteten hos företaget är att vi inte bara konkurrerar med andra banker, utan att vi också konkurrerar med snabbt växande fintechs över hela världen.

Vad lockade dig till SEB?

– Min bakgrund är huvudsakligen som aktieanalytiker med fokus på tech, telekom och media och jag har alltid haft ett stort intresse för alla typer av tekniska lösningar, investeringar, affärer och människor. Enligt mig är SEB en av de bästa investmentbankerna, och då menar jag inte bara i Norden. Med tanke på vad jag gillar att göra och blir inspirerad av, var det naturligt för mig att söka mig till SEB.

“Det är en vänlig och hjälpsam kultur”

Hur tar din arbetsgivare vara på dina idéer?

– Om du har en bra idé som du kan backa upp med ett starkt business case, så är min erfarenhet att du kommer att få tillräckligt med tid för att bevisa att den håller. Det var på det sättet Singular grundades och nu är det upp till oss att leverera de närmsta åren för att bevisa vårt bidrag till bolaget i stort.

Hur skulle du beskriva kulturen på SEB?

– Jag tycker att det är en väldigt bra kultur. Visst, förväntningarna är höga och det är ett snabbt tempo, men det är ändå en vänlig och hjälpsam kultur. Det finns många inspirerande och fantastiska människor under samma tak, och det är inte särskilt hierarkiskt, snarare tvärtom.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att träffa många olika typer av människor, leta möjligheter och få ihop pusselbitarna samt att få driva på för att få saker i mål är väldigt roligt. Att dessutom få göra detta inom områden som verkligen intresserar mig och som ger en spännande inblick i framtiden via de techbolag och investerare som vi jobbar med är såklart extra skoj.

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Data/IT

Data/IT Senior

Ekonomi

Ekonomi Senior

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag gillar att utvecklingen går snabbt inom hållbar finans”
Läs mer
SEB
“Jag har ansvarat för SEBs största interna digitala event någonsin”
Läs mer
SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer
Jonas Comstedt sitter på en stol i en av Systembolagets lokaler.
Systembolaget
”Systembolaget tar vara på kraften hos medarbetarna”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
”Kvaliteten på våra relationer avgör kvaliteten på vårt liv”

Erik Fernholm, grundaren av 29K: Jag insåg ganska snart att psykisk hälsa och inre utveckling kan vara en av vår tids viktigaste utmaningar.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer