Civilingenjör

Michelin

”Vi vill ha en hållbar arbetsmiljö som får människor att växa”

2019-12-05

Text: Elsa Sjögren

Foto: Felicia Yllenius

Maria-Therese Brandberg står och lutar sig mot ett brod med en gulmålad vägg och en Michelintavla i bakgrunden.

Flexibilitet och stort medarbetaransvar är ledord på Michelin. Här styr du själv var och hur du jobbar.

Michelin är kända över hela världen för sina däck och sin restaurangguide – två till synes vitt skilda produkter. För Maria-Therese Brandberg, HRchef på Michelin nordic, var möjligheten att jobba med två premiumprodukter något som lockade henne att söka sig till företaget. Dessutom lägger man i den nordiska organisationen stort fokus på flexibilitet och det som Maria-Therese kallar för empowerment.

– Det innebär att vi ger medarbetarna ansvar att själva styra över sin tid och fatta beslut. Det har att göra med att man ska kunna ha en balans i livet. Företagskulturen genomsyras av stor gemenskap men också en respekt för människors privatliv. Vi vill ha hållbara medarbetare som kan växa själva, det tror vi i sin tur hjälper företaget att växa, säger hon.

Maria-Therese Brandberg

Titel: HR-chef.
Utbildning: Personalvetarprogrammet, Stockholms universitet, examen 2010.
Vad gör du på fritiden? ”Jag älskar att springa trail!

Det flexibla arbetssättet är något som utmärker Michelin som arbetsgivare enligt Maria-Therese. Du bestämmer själv om du vill jobba på det nyrenoverade, aktivitetsbaserade kontoret, hos en kund eller hemifrån. De tar också hänsyn till medarbetare med småbarn genom att inte lägga möten tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen.

– Man har förstått hur viktigt det är att ha en hållbar arbetsmiljö. Det är en väldigt modern hållning. Idag behöver man ha en flexibilitet för att orka vara kreativ och leverera i sitt arbete. Men med det följer naturligtvis också ett stort ansvar och höga förväntningar.

”Michelin söker människor med driv, engagemang och en vilja att ta Maria-Therese Brandberg ansvar.”

När de anställer på Michelin är det just driv, engagemang och en vilja att ta ansvar som MariaTherese och hennes kollegor främst tittar på. På företaget finns oändligt mycket kunskap och möjligheter till utveckling att den inre kraften och viljan ofta är viktigare än meriterna på cv:t. Med 114 000 anställda globalt är möjligheterna många – inte minst för den som vill jobba utomlands.

– Du sätter gränserna lite själv beroende på hur mobil du är. Vi är många i norden som jobbar mot Europa på olika sätt. Flera stannar hos oss 15-20 år eftersom de trivs bra och hela tiden får nya möjligheter.

Michelin

Michelin grundades 1889 och huvudkontoret ligger i Clermont-Ferrand, Frankrike. Huvudprodukterna är premiumdäck till tunga fordon, personbil, motorcykel, cykel mm samt Michelin-guiden (hotel- och restaurangguide). I dag har företaget omkring 125 000 anställda och försäljning i 170 länder. Inom det nordiska säljbolaget jobbar i dag cirka 220 personer med huvudkontor i Stockholm.

Läs mer: jobb.michelin.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer
Martin på RISE står med armarna i kors, tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en stor maskin.
RISE
”Med teknik i framkant stärker vi Sveriges innovationskraft”
Läs mer
Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer
Petter Madsen står utomhus i med en gruva i bakgrunden.
LKAB
”Vi jobbar med att minimera gruvindustrins miljöpåverkan”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Din Karriär
Vad är extra viktigt vid val av arbetsgivare?

Topp 3 viktigaste attributen för professionals.

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer