Modernt Ledarskap

SKF

“Bredden inom SKF gör att du aldrig slutar att utvecklas”

2019-06-27

Text: Sara Schedin

Foto: Julia Sjöberg

Tuvstarr Dahlström, Skf ståendes utanför de gamla tegelhusen i solskenet.

Från exjobbare till chef för Business Intelligence. Tuvstarr Dahlströms resa på SKF har varit fylld av spännande äventyr – både i Sverige och utomlands.

Tuvstarr Dahlströms karriär på SKF började med att hon gjorde sitt exjobb på fabriken i Göteborg för åtta år sedan. Sedan i april i år är hon chef för avdelningen Business Intelligence.

Berätta om din resa inom SKF?

– Jag började att arbeta inom Demand Chain för att efter några år rikta in mig mer mot logistik. Sedan kände jag och min man att vi ville testa på att jobba utomlands, och när han hittade ett jobb i Dubai kollade jag med SKF om de hade någonting åt mig där. Det ledde till att jag fick stötta SKF:s säljorganisation i regionen med att sätta upp ett lager i Dubai, samt fortsätta att jobba med globala projekt inom logistik. När jag kom hem till Sverige och skulle börja jobba igen efter min föräldraledighet så kände jag att det var dags att söka mig till ett annat område för att bredda min erfarenhet. Det var då min nuvarande roll som chef för avdelningen Business Intelligence dök upp.

Varför sökte du dig till Business Intelligence-området?

– Jag var en stor kund till den här avdelningen i mitt tidigare jobb, där jag bland annat jobbade mycket med analys och datamodellering. Det var på den vägen min nyfikenhet väcktes för vad man gör här. Vår värld blir allt mer datadriven, och Business Intelligence blir då en central funktion för att fatta rätt beslut, så jag kände att det här var rätt väg att gå.

Tuvstarr Dahlström

Titel: Data warehouse and BI Solution Manager

Utbildning: Civilingenjör med inriktning Supply Chain, Chalmers tekniska högskola, examen 2011.

Vad gillar du att göra på fritiden?
“Förutom att laga mat och umgås med familj och vänner, tycker jag om att spela tv-spel. När sonen har gått och lagt sig sitter jag och min man i soffan och flyger rymdskepp.”

Vad gillar du mest med att jobba för SKF?

– Bredden inom företaget och de många möjligheterna till att byta roll, funktion – eller till och med världsdel.

Hur ser du på ledarskap inom SKF?

– På SKF jobbar vi mycket över organisationsgränserna, där det formella chefskapet inte alltid ligger hos den som leder. Vi vill att alla medarbetare ska visa ledarskap inom sitt område och bidra till SKF som helhet genom att arbeta tillsammans med andra från andra funktioner och med andra kompetenser. SKF är ett stort globalt bolag och i en sådan organisation blir ens nätverk viktigt för att förstå en fråga från ett globalt perspektiv och fatta rätt beslut. Där jag har jobbat har vi alltid haft en kultur där man uppmuntras att testa, och både misslyckas och lyckas tillsammans – och där vi hjälper varandra. Under mina år här har jag haft jättebra chefer som har utmanat mig och hjälpt mig lagom mycket.

Vad hade du velat ge dig själv för råd i början av din karriär?

– Eftersom ens första chef har så stor påverkan på ens bild av arbetslivet, skulle mitt råd vara att välja sin chef. Min första chef på SKF träffar jag fortfarande regelbundet och han är ett stort stöd för mig.

SKF

SKF är ett globalt hållbarhetssträvande företag som erbjuder lösningar runt den roterande axeln. I kärnan av verksamheten, som etablerades för mer än 100 år, finns lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service. Det strategiska fokuset, som kommer göra SKF snabbare och mer beslutskraftigt, ligger inom områdena Digital försäljning, Nya affärsmodeller, Innovation, Tillverkning i världsklass, Framtida medarbetaren och Cleantech.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SKF
”Vi behöver fler kvinnliga förebilder och jag är gärna en av dem”
Läs mer
SKF
“At SKF I am entrusted with being an active change agent”
Läs mer
SKF
“SKF is an unexpected playground for engineers”
Läs mer
SKF
“The focus will be on the expertise you bring to the table”
Läs mer