Framtidens kvinnor

SKF

“Det kändes som ett spännande val som skulle öppna många dörrar”

2022-11-03

Lästid ca 2 min

SKF var inte det självklara valet när Isabella Nordström letade efter en traineeplats och just därför bestämde hon sig för att söka till bolagets globala Graduate-program.
– Jag ville utmana mig själv och lära känna en ny industri, berättar hon.

Isabella Nordström har bara några månader kvar på SKF:s ett och ett halvt år långa Global Graduate Program. När vi når henne befinner hon sig i Toronto i Kanada där hon gör sin tredje rotation.

Isabella Nordström

Titel: Global Graduate.

Utbildning (skola och examensår): Master i digital affärsutveckling, Copenhagen Business School, examen 2021.

Vilket är ditt bästa Toronto-tips?: “Att åka upp i CN-tower är nog ett måste, 500 meter 360 grader – oslagbar känsla!”

Vad jobbar du med just nu?

– Jag sitter på SKF:s säljenhet i Toronto, vilket betyder att jag får följa hela säljprocessen och hur våra säljare interagerar med våra kunder. Det är väldigt roligt att få träffa kunderna och få en inblick i vilka de är. Innan jag kom hit var jag i Madrid i Spanien och då jobbade jag inom segmentet Automotive för eftermarknadsfordon. Där var jag en del av marknadsförings- och e-commerce-teamet, och jag fick bland annat leda ett helt eget projekt inom leadsgenerering. Jag gavs verkligen friheten att tänka utanför boxen och kunde driva igenom mina idéer.

Hur kommer det sig att du sökte till SKF:s globala Graduate-program?

– SKF finns i 130 länder och verkar inom många olika typer av segment, allt från flygindustri och jordbruk till elektrifiering och vindenergi. Jag såg programmet som en unik möjlighet att få insyn i olika affärsområden och jobba globalt, och samtidigt utmana mig själv i en dynamisk miljö med fokus på hållbarhet och innovation.

”Det finns en stark gemenskap inom SKF”

Vad gillar du mest med Graduate-programmet?

– Att det är individanpassat och utgår från deltagarnas intressen och mål. Det tycker jag känns väldigt lyxigt. Programmet har även ett väldigt bra upplägg som innebär att man efter varje rotation får möjligheten att träffas, utbyta erfarenheter och gå olika utbildningar inom allt från agilt ledarskap till projektstyrning.

Vad är det bästa med att jobba på SKF?

– Gemenskapen. Vi är utspridda över hela världen men det finns ändå stark känsla av samhörighet inom företaget. En vanlig dag träffar jag mitt lokala team på morgonen och samtidigt har vi med kollegor från Europa på mötet via länk. Senare samma dag ringer jag upp en chef i Brasilien eller Sydkorea. Det är så häftigt att den möjligheten finns och att vi kan utbyta idéer och kunskap på det sättet.

Varför ska andra unga talanger söka sig till SKF?

– Det finns så mycket att testa på här och så många olika karriärmöjligheter, särskilt just nu när många initiativ är igång. SKF erbjuder en dynamisk miljö där man lägger stort fokus på digitalisering, innovation och hållbarhet.

Text: Sara Schedin

SKF

SKF är ett globalt hållbarhetssträvande företag som erbjuder lösningar runt den roterande axeln. I kärnan av verksamheten, som etablerades för mer än 100 år, finns lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service. Det strategiska fokuset, som kommer göra SKF snabbare och mer beslutskraftigt, ligger inom områdena Digital försäljning, Nya affärsmodeller, Innovation, Tillverkning i världsklass, Framtida medarbetaren och Cleantech.

Dela det här inlägget

SKF Placeringar

Karriär

Artiklar du kanske gillar:

SKF
”Vi behöver fler kvinnliga förebilder och jag är gärna en av dem”
Läs mer
SKF
“At SKF I am entrusted with being an active change agent”
Läs mer
SKF
“SKF is an unexpected playground for engineers”
Läs mer
SKF
“The focus will be on the expertise you bring to the table”
Läs mer