COTF

Deloitte

”Här finns obegränsade möjligheter för den som är nyfiken”

2024-01-29

Text: Linda Fritiofsson

Foto: Felicia Yllenius

En internationell miljö med stora utvecklingsmöjligheter och en stark tro på medarbetarna. Så beskriver Zlatko Mehinagic och Rebecca Schäder sin arbetsgivare Deloitte.

Att man får en internationell arbetsvardag på Deloittes kontor i Stockholm är inte så förvånande. Med sina 457 000 medarbetare i över 150 länder är företaget ett av världens största revisions- och konsultnätverk. Zlatko Mehinagic började som revisor på Deloitte för över ett decennium sedan. Sedan dess har han hunnit bli partner och är numera även operativ chef för verksamheten i Sverige. Civilekonomen Rebecca Schäder började på företaget 2018 och har idag rollen som Manager där hon leder projekt inom riskrådgivning. De arbetar inom olika affärsområden men har en samstämmig bild av sin arbetsgivare. Båda beskriver en global aktör som erbjuder stora karriärmöjligheter – men också en arbetsgivare som känns trygg och familjär.

Zlatko Mehinagic

Titel:  Chief Operating Officer, Deloitte Sverige

Utbildning: Master i företagsekonomi, Stockholms universitet, examen 2009.

Vad gör du när du är ledig? ”Jag är väldigt sportintresserad – jag har spelat fotboll hela mitt liv och brukar säga att jag är uppvuxen i ett omklädningsrum. “Mina döttrar som är 5 och 3 år är dock inte lika frälsta så det blir en hel del pysselaktiviteter med dem, vilket är roligt det med.”

Rebecca Schäder

Titel: Manager, Risk Advisory

Utbildning: Internationell civilekonom, inriktning spanska, Linköpings universitet, examen 2018.

Vad gör du när du är ledig? ”Jag gillar att träna men också att titta på sport, särskilt hockey”. Även mat och vin intresserar mig.”

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på Deloitte?

 Zlatko: – De är obegränsade för den som är nyfiken! Jag skulle säga att karriären är säkrad om man börjar på Deloitte – det gäller oavsett om man fortsätter inom företaget och blir delägare eller om man går vidare någon annanstans. Deloitte kan erbjuda en bredd och variation i arbetet och låter medarbetarna prova på olika arbetsuppgifter och nischa sig. 

 

Rebecca: –Som medarbetare på Deloitte blir man verkligen utmanad – utveckling är något som förväntas av alla. Cheferna visar att de vågar tro på oss medarbetare och att det är okej att misslyckas, vilket är en förutsättning för att man ska utvecklas När man börjar på företaget blir man tilldelad en coach – och det är väldigt skönt att det finns någon man kan bolla karriärmöjligheter med. Här finns också Deloitte University där man får möjlighet att nätverka och gå olika kurser.

Beskriv kulturen på företaget!

Rebecca: Det är en internationell kultur. Det är ett stort företag, men det finns ändå en närhet och förståelse eftersom vi jobbar på samma sätt, trots att vi sitter i så många olika länder. Det finns också olika team inom företaget, till exempel de som arbetar inom samma område eller de som började samtidigt som en själv, där man känner en stark tillhörighet. 

 

Zlatko: – Det är en familjär kultur med högt i tak. Det är mycket frihet under ansvar. Vi tar exempelvis frågan om ett hållbart arbetsliv på allvar och ger våra medarbetare tips kring allt från mat och träning till återhämtning och sömn. Det är också socialt och många håller nog med om att de personer som började samtidigt som en själv blir viktiga för en. Vi kallar dessa grupper ”kullar”. Inom min har vi haft allt från kräftskivor till julklappsutdelningar.

”Här har du karriären säkrad”

Vad har ni för råd till någon som är ny på Deloitte?

Zlatko: – Ställ många frågor! Det är mer oroväckande om du inte har några. Vi förväntar oss inte att någon ska kunna allt från början, utan vill ha engagerade medarbetare som är öppna för att lära sig nytt.

Deloitte

Deloitte är ett av världens ledande revisions- och konsultföretag med uppdrag åt offentliga och privata klienter inom en mängd branscher. Med nätverk i 150 länder erbjuder Deloitte stora globala karriärmöjligheter. Läs mer: www.deloitte.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
SEB – Opening a world of opportunities, recognising talents and supporting employees
Läs mer
Business Sweden
“Working in multiple cultural settings gives you a unique perspective”
Läs mer
Peab
”Alla jag arbetar med på Peab brinner verkligen för det de gör”
Läs mer
SEB
”This is a great place to learn and grow”
Läs mer