COTF

SecureLink

SecureLink blir Orange Cyberdefense

2020-03-02

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Lars Billström står i en gemenskapslokal med ett shuffleboard i förgrunden.

SecureLink med sina cirka 750 medarbetare i Europa tillhör nu Orange Cyberdefense som är en division under det franska telekomföretaget Orange. Med förvärvet kliver Orange Cyberdefense in i Sverige och Skandinavien och blir ledande på den europeiska it-säkerhetsmarknaden.

– Efter sammanslagningen och uppköpet av SecureData i England är vi 2 100 anställda som precis som tidigare sysslar med it-säkerhet. I mitten av mars skyltar vi om till Orange Cyberdefense, säger Lars Billström, Marketing Manager.

Uppköpet innebär att bolaget får en global närvaro och tillgång till mer kompetens.
– Den kultur som finns på Orange Cyberdefense är väldigt lik vår. Vi har i stort sett samma leverantörer, synsätt, ambitioner och mål. Vi kommer att fortsätta behålla vår riktning och agera lokalt, men nu kan vi göra arbetet ännu bättre för våra kunder, säger Lars.

Nya möjligheter uppstår

Orange har världens största nätverk som har sitt ursprung i nätverket för anslutning av flygplatser över hela världen. Den stora internettrafiken gör att de tidigt kan se tendenser och trender vad gäller cybersäkerhet.
– Sammantaget ger infrastrukturen större möjligheter att hantera och analysera nätverkstrafik, vilket ger bättre kvalitet i våra säkerhetstjänster. Många av våra kunder är globala och nu har vi förmågan att hjälpa dem i större utsträckning än tidigare, säger Lars och fortsätter:
– Vi ser också stora möjligheter att kunna erbjuda bättre utvecklingsmöjligheter för våra anställda och universitets- och högskolestudenter genom att ansluta oss till Oranges olika utbildningsprogram inom cybersäkerhet i Europa.

SecureLink

Den 9 mars byter SecureLink namn till Orange Cyberdefense. Tillsammans fortsätter de att växa och driva utvecklingen framåt. Med sammanslagningen blir företaget ledande på it-säkerhet i Europa.

Läs mer på: orangecyberdefense.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Elin Orrheim, Essity
Essity
Här föds innovationer som skapar ett mer hållbart och cirkulärt samhälle
Läs mer
Resha Björk Trafikverket HK
Trafikverket
”Vi chefer samarbetar för att få medarbetarna att växa”
Läs mer
SEB i Norge
En eventyrlysten kvinne
Läs mer
Anders Ramqvist står utomhus, i en park, med höstfärgade träd och solen i bakgrunden.
Trafikverket
”För de som har viljan har Trafikverket möjligheterna”
Läs mer