Ekonomi

Extenda Retail

”Det händer mycket inom retail, teknik och logistik”

2021-06-02

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Kristofer Hedlund

Ebba Nyberg har på kort tid gjort en spännande resa i det globala företaget Extenda Retail.

I september 2019 fick Ebba Nyberg en roll inom kommunikation på Extenda Retail. Ett år senare blev hon gruppledare och sedan april 2021 är hon marknadschef och fungerar bland annat som den samordnande länken mellan sälj och marknad.
– Vi bygger varumärket. Det vi skapar ska addera värde ur sälj-, produkt- och marknadsföringsperspektiv, säger hon.

Ebba Nyberg

Titel: Marketing Manager.

Utbildning: Bachelor’s Degree, Communications and Public Relations, University of the Arts, London, London College of Communication, examen 2013.

Vad vill du ge för boktips? ”Jag tycker om att läsa och rekommenderar ’Hjärnstark’ av Anders Hansen, och ’Herrarna satte oss hit: om tvångsförflyttningarna i Sverige’ av Elin Anna Labba.”

Vad lockade dig till ledarskapet?

– Jag gillar att ha en samordnande roll och tycker det är kul med den sociala aspekten. Vi är fem i teamet och det är givande att bolla idéer med dem, agera stöd och kommunicera på ett annat sätt än när det bara handlar om innehållet.

Hur hittade du Extenda Retail och varför valde du dem?

– Jag kom i kontakt med företaget via Linkedin. Det händer mycket inom retail, teknik och logistik – och där är Extenda Retail en stor aktör med globala kunder som Ica och Coop. Företaget är spännande och har ett framtidstänk.

”Företaget är spännande och har ett framtidstänk.”

Berätta mer, på vilket sätt är det ett framtidsföretag?

– Vi utvecklar ständigt våra lösningar för att fortsätta vara ledande inom retail software. Vi fokuserar mycket på att anställa människor med olika bakgrund och kompetenser så att vi breddar vår styrka ytterligare. Vi arbetar aktivt och gränsöverskridande mellan våra team internt och jobbar verkligen ihop för att få resultat.

Ge ett exempel på ert gränsöverskridande arbete!

– När vi på marknadssidan ska producera innehåll jobbar vi nära produktstrategi- och produktutvecklingsteamen. På så sätt säkerställer vi att materialet håller hög kvalitet, och att sälj-, marknadsoch produkt-teamen också kan använda innehållet i övriga projekt. Detta gör att materialet adderar värde i hela organisationen.

3 saker att tänka på när du är ny på jobbet

1 Att knyta kontakter och bygga relationer är viktigast. Det blir lättare att få saker och ting gjort om du har starka band till dina kollegor. 

2  Gör research och läs på om företaget innan du börjar. Då blir du snabbare varm i kläderna.   

3 Det är lätt att bli överväldigad och undra hur man ska klara uppgifterna men saker och ting faller på plats tids nog. Alla har varit nya på jobbet.

Vad gör dig stolt över att jobba på företaget?

– Det händer mycket i branschen och det gör att det är kul för oss som marknadsför och de som utvecklar programvara. Att vi dessutom arbetar med kända och stora kunder bidrar till stoltheten. Jag är extra glad över att företaget lyfter och vidareutvecklar medarbetarna, och där är min resa ett bra exempel. Vi anställer allt från nyexade till de som har lång och gedigen erfarenhet. Vi bygger företaget tillsammans.

Text: Tina Lindström Carlsson

Extenda Retail

Extenda Retail är ett värdebaserat företag vars vision är att hjälpa ledande retailers i sin digitala transformation och leverera en kundupplevelse i världsklass. Med engagerade medarbetare och ett entusiastiskt ledarskap vill man uppmuntratill innovation där varje medarbetare bidrar i byggandet av en vinnande kultur.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Elin Carlsson sitter i en grön fåtölj på Extendas kontor.
Extenda Retail
”Jag har fått mycket ansvar och frihet – vill man så får man”
Läs mer
Rebecka Karlsson står med armarna i kors utanför en byggnad med stora glasfönster. Hon ler och tittar in i kameran.
Poolia
”Vi hjälper människor att uppnå sina drömmar”
Läs mer
Johanna Widegren & Marcus Örtengren  sitter i Grant Thornton lokaler vid ett vitt stort konferensbord. I taket hänger lampor och växter i olika former.
Grant Thornton
”På Grant Thornton har vi kollegor som utmanar, stöttar och pushar”
Läs mer
Katarina Eklund med kollegor, BDO.
BDO
”Det roligaste med jobbet är att få inblick i olika branscher”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Världens äldsta bloggare: “Det är aldrig för sent”

Hon kom över en gammal dator vid 90 års ålder och slog igenom som bloggare vid 99.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer