Ekonomi

Extenda Retail

”Tillsammans arbetar vi för att skapa en stark gemenskap”

2023-06-29

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Produktbolaget Extenda Retail är marknadsledande i Norden inom retailteknologi och utvecklar lösningar som gör människors vardag enklare. Ylva Brené, Talent Acquisition Coordinator, och Thor Hansson, Talent Acquisition & Employer Branding Manager, driver företagets employer branding arbete och jobbar dedikerat med att skapa en värderingsstyrd kultur.

Hur arbetar ni med företagskulturen i praktiken?

Ylva:

– Att arbeta med kulturen på ett företag kan låta lite fluffigt, men vi gör väldigt mycket för att alla medarbetare ska leva våra värdeord, som är förtroende, omtanke och innovation. Till exempel ser vi till att de vi rekryterar passar in i vår öppna och välkomnande kultur. Vi anordnar också många aktiviteter som syftar till att höja gemenskapen och engagemanget inom företaget, det kan vara allt från AW:s till yoga eller brädspelskvällar.

Ylva Brené

Titel:

Talent Acquisition Coordinator.

 

Utbildning:

Ekonomie kandidat. Fil. kand i psykologi, Uppsala universitet, examen 2023.

 

När har du som roligast på jobbet?

”När jag sitter på ett roligt möte och brainstormar idéer till ett nytt projekt tillsammans med mina kollegor.”

Hur skapar ni gemenskap mellan era olika kontor?

Ylva:

– Vi är ett internationellt företag men vill ändå skapa känslan av att vi är ett kontor. Det gör vi bland annat genom att ha gemensamma event där alla kollegor får träffas, och genom att lyfta olika medarbetare i interna kanaler.

 

Thor:

– Många av våra team samarbetar över landsgränserna, på så sätt förstärks gemenskapen mellan medarbetarna även i arbetsvardagen.

Thor Hansson

Titel:

Talent Acquisition & Employer Branding Manager.

 

Utbildning:

Fil. kand i Medie- & kommunikationsvetenskap, Stockholms universitet, examen 2015.

 

När har du som roligast på jobbet?

”Jag tycker att det är väldigt kul att träffa nya kandidater, att få höra deras frågor och samtidigt berätta mer om oss.”

Vad får ni för feedback från medarbetarna?

Thor:

– Vi genomför löpande pulsmätningar internt i företaget för att få en uppfattning om hur medarbetarna trivs och vi får positiv respons. Men framför allt märker vi att många tar egna initiativ för att skapa en bra arbetsplats och samhörighet inom organisationen.

”Många tar egna initiativ för att skapa en bra arbetsplats.”

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det?

Ylva:

– En viktig del i kulturbyggandet är att alla anställda känner sig motiverade och att de får utlopp för sin kunskap och sina ambitioner. Därför ser vi till att det hela tiden finns möjlighet att utvecklas vidare inom sitt område eller in i nya roller. Eftersom vi är ett snabbväxande företag med ledande retail-lösningar finns alla möjligheter att ha en långsiktig karriär här.

Text: Sara Schedin

Extenda Retail

Extenda Retail är ett värdebaserat företag vars vision är att hjälpa ledande retailers i sin digitala transformation och leverera en kundupplevelse i världsklass. Med engagerade medarbetare och ett entusiastiskt ledarskap vill man uppmuntratill innovation där varje medarbetare bidrar i byggandet av en vinnande kultur.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Elin Carlsson sitter i en grön fåtölj på Extendas kontor.
Extenda Retail
”Jag har fått mycket ansvar och frihet – vill man så får man”
Läs mer
Extenda Retail
”Det händer mycket inom retail, teknik och logistik”
Läs mer
Rebecca Schäder på Deloittes kontor.
Deloitte
”Du blir utmanad väldigt snabbt och får bra stöttning”
Läs mer
Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här ökar du dina chanser att få jobb på advokatbyrå

“Lär känna så många arbetsgivare som möjligt under studietiden”. Det tipset ger HR på den affärsjuridiska byrån Mannheimer Swartling till alla juriststudenter.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer