Ekonomi

Extenda Retail

”Jag har fått mycket ansvar och frihet – vill man så får man”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Elin Carlsson sitter i en grön fåtölj på Extendas kontor.

Foto: Felicia Yllenius

Extenda tar tillvara medarbetarnas drivkrafter – det är Elin Carlsson ett bevis på.

Extenda Retail är en ledande leverantör av programvara för affärslösningar till detaljhandeln. Elin Carlsson började 2019 som frontendutvecklare. I dag är hon UX-lead i ett team inom digital design.
– Design handlar om att intressera sig för vad människor som ska använda en produkt har för behov. Det är ett sätt att ta fram produkter som håller hela vägen från idéstadiet och kravställningen till att du tar fram koncept och utvärderar dem.

Elin Carlsson

Titel: UX-lead.

Utbildning: Civilingenjör i teknisk design, Chalmers tekniska högskola, 2017.

Vad gör du helst på fritiden? ”Jag laddar batterierna väldigt bra i alpmiljö. Det bästa är att knata uppför berget och åka offpist i pudersnö.”

Hur kom du in på Extenda?

– Efter mitt exjobb gick jag en tolvveckorskurs i att koda med Javascript. I kursen ingick att man blev anställd som konsult. Extenda visade intresse för mig och jag började arbeta här som frontendutvecklare. Extenda var öppna och intresserade av min bakgrund inom teknisk design, och jag var också noga med att trycka på att det är i civilingenjörsutbildningen jag har min gedigna
grund. Jag har haft oerhört stor nytta och glädje av mina år som utvecklare, det gör ju att jag nu kan positionera mig med ett ben i det tekniska och ett ben i designprocessen.

Berätta om en utmaning som du ställs inför!

– Utmaningen som designer är att få komma in tillräckligt tidigt i en produktutvecklingsprocess. Gärna redan på det tidiga idéstadiet. Det är när du pratar med kunderna eller blivande användare som du kan göra mest nytta.

”Du blir anställd för att bidra med ditt perspektiv och det är uppskattat och efterfrågat att du säger vad du tycker”

Vad präglar kulturen på Extenda?

– Vi är modiga. Jag har fått mycket ansvar och frihet – vill man så får man! Jag började som utvecklare och har alltid känt mig fri att hugga i där jag tycker det behövs. Du blir anställd för att bidra med ditt perspektiv och det är uppskattat och efterfrågat att du säger vad du tycker.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Jag är stolt över att Extenda har vågat satsa på en designorganisation. Nu är vi ett designteam med sex personer och jag har fått vara med och påverka hur vi ska strukturera arbetet. Sedan har Extenda Retail många medarbetare i Ukraina och jag är stolt över att vi jobbar för att ta hand om dem – det arbetsgivaransvaret känns riktigt bra.

Elins topp 3 råd till dig som är nya på jobbet:

1. Våga säga när du inte kan, det är inte skämmigt att inte kunna.
2. Visa att du är nyfiken och vill förstå – det uppskattas.
3. Hur du är som person och vad du har för inställning har stor betydelse.

Text: Tina Lindström Carlsson

Extenda Retail

Extenda Retail är ett värdebaserat företag vars vision är att hjälpa ledande retailers i sin digitala transformation och leverera en kundupplevelse i världsklass. Med engagerade medarbetare och ett entusiastiskt ledarskap vill man uppmuntratill innovation där varje medarbetare bidrar i byggandet av en vinnande kultur.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Extenda Retail
”Tillsammans arbetar vi för att skapa en stark gemenskap”
Läs mer
Extenda Retail
”Det händer mycket inom retail, teknik och logistik”
Läs mer
Samsung
”Om du vill ha en rolig tid med mycket fart, frihet och ansvar ska du söka dig till Samsung!”
Läs mer
Deloitte
”Tillsammans levererar vi den stora förändringen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer