Civilingenjör

Skanska

”Dina egna initiativ får stort utrymme på Skanska”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Gustav Wilsson Wallin i Skanskas ljusa lokaler.

#24

Civilingenjör

Foto: Felicia Yllenius

På Skanska skapas framgång i projekt genom samarbeten mellan olika kompetenser och gemensamt ansvar.

Gustav Wilsson Wallin är projektingenjör med inriktning på planering på Skanska sedan 2014. Han började samma år som han tog examen och jobbar bland annat med att leda planering i större projekt, anbud och att stötta mindre projekt.

Gustav Wilsson Wallin

Titel: Projektingenjör med inriktning på planering.

Utbildning: Byggteknik och design, Kungliga tekniska högskolan, examen 2014.

Vad gör du helst på fritiden? ”Umgås och spelar spel med mina vänner. Jag gillar analytiska problem, både samarbete och tävlingar – det är ett roligt sätt att utvecklas på.”

Berätta om din bakgrund på Skanska!

– Min första roll som planeringsingenjör handlade primärt om att samarbeta med många kompetenser inom olika områden, vilket gjorde att jag lärde mig mycket. Det roligaste är de kreativa dialogerna och att nyttja varandras kompetenser – då lär man sig att bygga en helhet och att skapa en strategi tillsammans som vi följer och som vi ser till att alla känner ansvar för.

Du är med i Skanska Future Program. Vad innebär det?

– Programmet inriktar sig mot unga personer som är några år in i karriären, totalt antas 30 personer per år och man nomineras av sin chef. Kollegorna kommer från alla verksamhetsgrenar inom Skanska i Norden och Europa, till exempel bygg, it, marknadsföring och projektutveckling. Programmet går ut på att vidga din kunskap om Skanska som helhet, utveckla ditt ledarskap och skapa en karriärplan inom företaget. Det visar att det finns många vägar framåt och olika sätt att bli en ledare, vilket inte nödvändigtvis betyder att du måste bli chef.

”Det roligaste är de kreativa dialogerna och att nyttja varandras kompetenser”

Gustav väljer:

Lägenhet

Hus

Stranden

Skogen

Distans

Kontor

Uppkopplad

Avkopplad

Kaffe

Te

Berätta om ett initiativ som du har drivit!

– Att kommunicera och skapa förståelse för en produktionstidplan kan vara utmanande. Därför har jag jobbat mycket med 4D-visualisering, vilket innebär att man kopplar tidplanens aktiviteter till 3D-modellens objekt, och det gör att man kan se projektet växa fram. Nu arbetar min projektgrupp med detta i alla våra anbud och projekt och jag har haft interna utbildningar för att sprida arbetssättet.

Berätta om något som gör dig extra stolt!

– När vi planerar ett projekt sätter vi tillsammans långsiktiga strategier som kommer att möta många utmaningar längs vägen. När man sedan följer upp och ser att de val vi har gjort har lett till att vi levererar ett framgångsrikt projekt, då känner jag mig stolt.

Text: Tina Lindström Carlsson

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Vi samarbetar och drar nytta av varandras erfarenheter och kompetenser”
Läs mer
Joakim Käpynen, Skanska
Skanska
”Med gemensamma krafter flyttar vi berg och löser problem”
Läs mer
Skanska
”Jag har fortfarande mycket kvar att upptäcka inom företaget”
Läs mer
Skanska
”Tillsammans ser vi till att visionerna förverkligas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
7 tips för det perfekta personliga brevet

Vad bör man ta med i ett personligt brev och hur får man det att sticka ut? Experten delar med sig av de bästa tipsen!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer