Civilingenjör

Skanska

”Vi samarbetar och drar nytta av varandras erfarenheter och kompetenser”

2024-05-16

Foto: Christian Gustavsson

Johan Segall gick Skanskas studentprogram 2021. Med ett starkt stöd från sina chefer på Skanska Rental får han utvecklas och vågar anta nya utmaningar.

Under sitt sista år på universitetet i Karlstad valde Johan Segall att gå Skanskas studentprogram 2021 parallellt med studierna. På så sätt fick han både värdefull erfarenhet och ett stort kontaktnät. Genom Skanska 21 blev han erbjuden en provanställning och är sedan sommaren 2023 affärsutvecklare på Skanska Rentals centrala marknadsavdelning.

Berätta om din tid direkt efter Skanskas studentprogram, Skanska 21!

– Jag blev anställd som produktionsingenjör på Skanska Rental som är ett dotterbolag till Skanska. De hyr ut tillbehör till byggarbetsplatsen som bodar, maskiner, kranar och tillfällig el. Jag tillhörde en av våra produktionsanläggningar där vi servar maskinerna och ser till att de är redo för nästa uthyrning. Där fick jag möjligheten att jobba med verksamhetsnära utveckling som processer och flöden, och utvecklade bland annat nya arbetssätt i nära samarbete med dem som jobbade i produktionen.

Johan Segall

Titel: Affärsutvecklare.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i industriell ekonomi, inriktning tjänsteutveckling och innovationshantering, Karlstads universitet. Examen 2022.

Vad ger dig energi? ”Att vara runt människor, vistas ute i naturen och att träna ger mig energi. Det blir ofta löpning och gärna skidor, både längd och alpint.”

Hur ser din nuvarande roll som affärsutvecklare inom marknad ut?

– I dag jobbar jag med Skanska Rentals värdeerbjudanden och den positionering vi vill ha. Sedan några år tillbaka har Skanska genomgått en utvecklingsresa där vi riktar ännu tydligare fokus på kunderna. Allt handlar om att förstå kunders behov och utifrån det kunna anpassa lösningar för att uppfylla dem.

Ge fler exempel på vad du jobbar med!

– Som affärsutvecklare skapar och utformar jag nya processer och verktyg, och hittar nya affärsmöjligheter genom exempelvis offentlig upphandling. Här får jag jobba analytiskt och  kreativt och  och samarbetar med flera olika funktioner inom företaget för att kunna skapa nya värdefulla lösningar.

”Om du är nyfiken öppnas nya dörrar.”

Vad skulle du vilja ge för tips till dem som är i början av karriären?

– Om du är nyfiken öppnas nya dörrar. På så sätt driver du din egen utveckling. Det har varit viktigt för mig att ha en nära och öppen dialog med min chef om mina mål och ambitioner. Hon är lyhörd och lyssnar på min vilja att utvecklas. Det var så jag fick möjlighet att testa och gick in som affärsutvecklare på marknadsavdelningen.

Hur viktigt är det att ha en chef som uppmuntrar utveckling?

– Väldigt viktigt! Som student är man ofta osäker på vad man vill göra och vilka vägar som finns. Cheferna har bättre koll på organisationen och vilka möjligheterna är. På Skanska kan man dessutom testa många olika karriärvägar och roller vilket är spännande.

Berätta om något som överraskat dig sedan du började på Skanska!

– Jag har fått lära mig hur värdefullt det är för resultatet att vi samarbetar och drar nytta av varandras olika erfarenheter och kompetenser. I vår utbildning lär vi oss om tvärfunktionella team och hur mångfald skapar de bästa förutsättningarna för lyckat resultat här har jag fått uppleva det i praktiken

Text: Tina Lindström Carlsson

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Joakim Käpynen, Skanska
Skanska
”Med gemensamma krafter flyttar vi berg och löser problem”
Läs mer
Skanska
”Jag har fortfarande mycket kvar att upptäcka inom företaget”
Läs mer
Gustav Wilsson Wallin i Skanskas ljusa lokaler.
Skanska
”Dina egna initiativ får stort utrymme på Skanska”
Läs mer
Skanska
”Tillsammans ser vi till att visionerna förverkligas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Sugen på att rädda världen?

Vill du vara en av de som tacklar klimathotet och jobbar mot en grönare framtid? Här är 5 yrken inom hållbarhet.

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer