Mäklare

Fastighetsbyrån

”Ett jämställt ledarskap är en självklarhet på Fastighetsbyrån”

2024-06-05

Foto: Christian Gustavsson

På Fastighetsbyrån får medarbetarna stora möjligheter att utvecklas. Ett internt traineeprogram har bidragit till att antalet delägare ökat markant på bara några år.

Fastighetsbyrån är sedan många år marknadsledande på bostadsmarknaden. Ulf Häger är ansvarig för rekrytering och employer branding på mäklarföretaget som har drygt 1 700 medarbetare fördelat på 270 kontor i Sverige, Spanien och Portugal.

– Vi är störst, men vi slappnar inte av utan ser vikten av att fortsätta utveckla oss själva. Vårt huvudkontor är som ett servicekontor som ger våra medarbetare förutsättningar att kunna lyckas i sina roller. Vi har exempelvis byggt ett helt eget CRM-system som är helt outstanding, säger Ulf.

Vad har ni på gång just nu?

– Vi vill ha hållbara medarbetare och franchisebolag. Därför lägger vi mycket tid på att se över bland annat tryggheten i anställningen. Vi tittar på hur vi tar betalt för vår tjänst och på andra typer av ersättningsmodeller ur lönemodellsynpunkt. Förra året var första gången på länge som fler mäklare lämnade branschen än antalet som kom in, och dessutom kommer det nya utbildningskrav inom några år så anställningen behöver bli tryggare än tidigare.

Ulf Häger

Titel: Rekryterings- och employer branding-ansvarig.

Utbildning (skola och examensår): Fastighetsmäklarutbildning, Högskolan Väst, examen 2007.

Tre råd till dem som ska välja arbetsgivare: ”Jämför, jämför, jämför olika mäklarföretag så att du hamnar rätt. Ha tålamod och fokusera på att träffa många kunder.”

Hur jobbar ni med jämställdhet?

– I dagsläget är 35 procent av våra ledare kvinnor och målet är att nå ett jämställt ledarskap. Vi har precis startat ett nätverk för kvinnor med målet att fler ska våga ta steget. Det gör vi genom att visa på goda exempel, och deltagarna bjuds även på inspirationsföreläsningar från kvinnor i ledande positioner i näringslivet. Utöver det har vi ett mentorskapsprogram för att inspirera fler till att gå vidare i karriären.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Möjligheten att göra karriär på Fastighetsbyrån har stärkts, bland annat genom ett stort internt utbud av utbildningar. Vår ambition är att ha branschens bästa utbildningsutbud. Vi har även jobbat med delägarskapsfrågan genom att identifiera framtida delägare och erbjuda dem ett traineeprogram. Programmet ger dem bättre förutsättningar att komma in som delägare och på sikt driva ett kontor på egen hand. Det har lett till att vi på några år växt mycket i antalet delägare.

”Vi vill vara nära studenterna.”

Vad betyder det för er att möta studenter?

– Vi vill vara nära studenterna och höra hur de resonerar när det gäller framtida arbetsgivare. Vi har en stor synlighet och hög närvaro på högskolorna. För att förstärka den delen ännu mer kommer vi att rekrytera en kollega som har fullt fokus på kontakten med studenter. Nu har vi valts till den mest attraktiva arbetsgivaren många gånger men det är inget vi tar för givet.

Text: Tina Lindström Carlsson

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån är Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 700 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar vi omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Men vi har inget intresse av att slå oss till ro, att ständigt vilja utvecklas är en självklar del av att arbeta på Fastighetsbyrån. Den inställningen bottnar i vår vision: ”Vi vill vara det mest rekommenderade företaget i Sverige. Vi sätter rekommendationen i centrum eftersom det är det yttersta beviset på att kunden upplevt något positivt”.  

Dela det här inlägget

Fastighetsbyrån Placeringar

Mäklare

Artiklar du kanske gillar:

Fastighetsbyrån
”Det är häftigt att följa studenterna från skolbänken till arbetslivet”
Läs mer
Ulf Häger och Linda Nyström i Fastighetsbyråns ljusa lokaler.
Fastighetsbyrån
”Teamkänslan är stark – vi stöttar och hjälper varandra”
Läs mer
Malmö 210416
Kenan Hasanoglu på Fastighetsbyrån.
Foto: André de Loisted
Fastighetsbyrån
”Målet var att bli partner inom fem år”
Läs mer
Linda, Ulf och Elisabeth står, respektive sitter i ett hemtrevligt personalrum.
Fastighetsbyrån
”Vi bryr oss om våra medarbetare på riktigt”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer