Fastighetsmäklare

Fastighetsbyrån

”Det är häftigt att följa studenterna från skolbänken till arbetslivet”

2023-06-15

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Ulf Häger drivs av att träffa nyfikna studenter och är extra stolt över Fastighetsbyråns CSR-arbete.

Att möta alla förväntansfulla studenter och följa deras resa ut i arbetslivet. Det är roligast med jobbet, enligt Ulf Häger, rekryterings- och employer branding-ansvarig på Fastighetsbyrån.

 

– Vi försöker lära känna studenterna så tidigt som möjligt, redan när de börjar sin mäklarutbildning. Då möts vi via företagspresentationer, studentmässor och olika event. Att sedan få följa dem från skolbänken till att arbeta som etablerade mäklare är väldigt givande.

 

 

”Jag är stolt över vår CSRarbete, bland annat det arbete vi gör för miljön och hållbarhet.”

Varför ska nyexaminerade mäklare välja just Fastighetsbyrån?

– Först och främst för att vi är marknadsledande i Sverige och ägs av Sveriges största bank, det ger dig som ny väldigt goda förutsättningar att komma i kontakt med många kunder. Vi ligger i framkant med digitala tjänster och produkter vilket gör att mäklarna kan jobba smartare och effektivare. Hos oss ska mäklare fokusera på det som de är duktiga på, inte allt runtomkring.

Ulf Häger

Titel: Rekryterings- och Employer Brandingansvarig.

Utbildning: Fastighetsmäklarprogrammet, examen 2007, Högskolan Väst.

Berätta om något som gjort dig lite extra glad på sistone! ”Nyligen fick jag utmärkelsen Den mest engagerade företagsrepresentanten på FastighetsExpo, en arbetsmarknadsdag i Malmö. Det gjorde mig både glad och stolt!”

Vad är du extra stolt över gällande din arbetsgivare?

– Jag är stolt över vårt CSR-arbete, bland annat det arbete vi gör för miljö och hållbarhet. Eftersom vi har verksamhet i Spanien och Portugal vill vi klimatkompensera för våra kunders flygresor. För varje bostadsaffär klimatkompenserar vi med 15 euro. Förra året resulterade det i 3 500 nya träd som planterades utanför Alicante, något som kompenserade för 354 ton koldioxidutsläpp. Det är häftigt att se Fastighetsbyrån-skogen växa! Vi har också ett samarbete med bland annat SOS Barnbyar och driver flera andra hållbarhetsprojekt.

Vad vill du ge för råd till den som drömmer om att bli mäklare?

– Gör praktik tidigt och jämför olika mäklarfirmor så att du hamnar rätt från början. Välj en mäklarbyrå som stöttar dig ordentligt när du är ny, man bör vara beredd på att detta är ett tufft yrke. Det är också ett väldigt roligt och spännande yrke som ger många kickar. Tålamod, vilja och rätt inställning är bra att ha när man är ny i branschen.

Text: Camilla Rindås

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån är Sveriges ledande mäklarkedja med cirka 270 kontor och cirka 1 700 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar vi omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer. Men vi har inget intresse av att slå oss till ro, att ständigt vilja utvecklas är en självklar del av att arbeta på Fastighetsbyrån. Den inställningen bottnar i vår vision: ”Vi vill vara det mest rekommenderade företaget i Sverige. Vi sätter rekommendationen i centrum eftersom det är det yttersta beviset på att kunden upplevt något positivt”.  

Dela det här inlägget

Fastighetsbyrån Placeringar

Fastighetsmäklare

Artiklar du kanske gillar:

Ulf Häger och Linda Nyström i Fastighetsbyråns ljusa lokaler.
Fastighetsbyrån
”Teamkänslan är stark – vi stöttar och hjälper varandra”
Läs mer
Malmö 210416
Kenan Hasanoglu på Fastighetsbyrån.
Foto: André de Loisted
Fastighetsbyrån
”Målet var att bli partner inom fem år”
Läs mer
Linda, Ulf och Elisabeth står, respektive sitter i ett hemtrevligt personalrum.
Fastighetsbyrån
”Vi bryr oss om våra medarbetare på riktigt”
Läs mer
Johan Markelius och Louise Samsö, Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling
”Ett jobb där man kan sträcka på sig och känna stolthet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer