2019-06-03

Data/IT

SEB

”För mig är SEB synonymt med enorma möjligheter”

Text: Liv Lövendahl

Foto: Felicia Yllenius

#25

Data/IT

Bank

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

SEB – en arbetsplats där medarbetare växer och utvecklas.

Therese Sundin lämnade Linköping för att söka ett jobb på SEB i Stockholm. Farmor satt i entrén och väntade under intervjun eftersom den stora staden och den stora banken kändes lite läskig. Men det var för sex år sedan – i dag arbetar Therese som produktägare på SEB och är inte längre rädd.

Therese Sundin

Titel: Produktägare
Utbildning: Linköpings universitet, systemvetarexamen 2012
Vem skulle du vilja ha som mentor? ”Michelle Obama. Hon är en fantastisk inspiration! En intelligent människa med båda fötterna på jorden. Det finns så mycket som vi människor kan förbättra och jag tror vi behöver en inspirerande röst som leder oss rätt.”

Hur gick det till när du fick jobbet?

– Jag började som inhyrd konsult men visste att det kunde leda till en fast anställning efter ett år – och så blev det. Efter nio månader blev jag erbjuden att stanna kvar, vilket jag verkligen ville. Det är snart sex år sedan och det är otroligt mycket som har hänt sedan dess.

Berätta!

– Jag kom som ung tjej direkt från skolan och trodde kanske inte att någon skulle ta mig på så stort allvar, men det var helt fel. Det förtroendet som SEB har för mig har fått mig att växa och utvecklas på flera sätt. Dels inom mitt yrke genom utökad kompetens, men även som människa och hur jag ser på mig själv. Som produktägare leder jag två olika team som jobbar med Asset Management inom Portfolio Institutions. Jag har fått stort ansvar – och det är verkligen något som jag tycker om och känner mig trygg med. Det trodde jag inte om mig själv innan jag kom till SEB, men nu vet jag att jag kan!

”Det förtroendet som SEB har för mig har fått mig att växa och utvecklas på flera sätt.”

Hur ser du på framtiden?

För mig är SEB synonymt med enorma möjligheter. I dag jobbar jag med något som jag för bara några år sedan inte ens visste fanns och jag älskar det! Det är svårt att gissa sig till vad som händer i framtiden, men jag vet att jag vill stanna kvar på SEB. Eftersom det finns många möjligheter att röra på sig internt och att få lära sig mer om de områden som intresserar mig, känner jag att jag kan bli vad jag vill här.

Berätta om dina kollegor!

– Jag har fantastiska kollegor! Att man har olika bakgrund, erfarenheter eller arbetsuppgifter spelar ingen roll, vi delar samma värderingar och är måna om att göra ett bra jobb tillsammans. Oavsett om man jobbar inom affär eller IT jobbar vi nära tillsammans, har kul ihop och lär av varandra.

SEB

SEB har sedan starten för 160 år sedan vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld. Vi finns här för att göra det möjligt för dem att uppnå sina ambitioner och lyckas i såväl goda som svåra tider. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner.

www.seb.se

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer
SEB
”På SEB fick jag kvitto på att min kunskap har ett värde”
Läs mer
SEB
”Allt som händer i världen påverkar mitt arbete på SEB”
Läs mer
TietoEVRY
”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer