Data/IT

SEB

”Vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln”

2022-05-18

Lästid ca 2 min

William Milisic i SEB:s ljusa lokaler i Solna.

#22

Data/IT

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Foto: Patrik Lundin

Att få jobba på ett teknikdrivet och samhällsnyttigt företag lockade William Milisic till tjänsten som Cloud Transformation Lead på SEB.

William Milisic är Cloud Transformation Lead på SEB och en av de tekniskt ansvariga för företagets molnsatsningar. 

Beskriv en dag på jobbet!

– Det finns några stående inslag i min vecka som jag alltid försöker ha tid för. Det ena är att aktivt lyssna in på några av mina teams dagliga möten så att jag får en känsla för hur de fortskrider i sin sprint, om det finns några hinder samt få en känsla av hur stämningen är i teamet i stort. Det andra är sharing is caring-sessionen i slutet av veckan där man i teamet berättar eller visar något för varandra som är värt att dela och uppmärksamma.

William Milisic

Titel: Cloud Transformation Lead.

Utbildning: Civilingenjör, inriktning teknisk fysisk, Uppsala Universitet, examen 2006.

Vilket gott råd vill du ge till den som är på väg in i arbetslivet? Följ din passion, då kommer du långt. Börja på ett stort, framtidsorienterat företag med etablerade processer och arbetssätt så har du stora möjligheter att växa i olika roller.”

Hur ser du på ledarskap? 

– Jag försöker vara så hands on och påläst som det går, samtidigt som jag litar på att mina teammedlemmar oftast vet bättre och kan mer. Vi stöttar och utmanar varandra – både utifrån den punkt där man står idag och vad man kan göra framåt. Detta känner jag att SEB också gör som arbetsgivare. Företaget satsar både på att vidareutveckla och attrahera nya människor. Människorna är den viktigaste tillgången.

Hur ställer du dig till utmaningar? 

– Ett av mina favoritcitat är att digital transformation inte handlar om teknik utan om människor. Det är med den inställningen jag går in i de flesta utmaningar. Om ett komplext och tekniskt problem ska lösas försöker jag få människor med olika idéer att förstå varandras utgångspunkter och sedan ta fram ett lösningsförslag. Detta utvärderar vi för att slutligen välja den design som flertalet anser framtidssäker, säker, skalbar och så underhållsfri som möjligt. Det angreppssättet nyttjar jag oftare än vad man kan tro – och det funkar de allra flesta gånger!

Nämn tre skäl att söka sig till SEB?

 – SEB är en storbank som är teknikdriven, framtidsorienterad och vågar utmana sig själv. Man tar hand om sin personal och ser till att de har det bra och vidareutvecklas. En bank har också en samhällskritisk och samhällsnyttig funktion. Den står för stabilitet i samhället och det känns bra i magen att gå till jobbet varje dag och när man berättar för sina barn var man jobbar.

William väljer:

City

Camping

Början

Slutet

Läsa

Lyssna

Kort

Swish

Vår

Höst

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– SEB är en av Nordens största it-arbetsgivare och jag brukar säga att vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln. Vi har oerhört drivna och kompetenta medarbetare, en platt hierarki och ett agilt arbetssätt som gör att alla vägar, specialiseringar och generaliseringar är öppna för den som är intresserad.

 

Nämn något som gör dig stolt över din arbetsgivare?

– På SEB jobbar vi väldigt mycket med hållbarhetsfrågor och vi har upprepade gånger varit först med gröna obligationer. Jag tänker framåt på den värld vi efterlämnar och är stolt att jobba för ett företag som verkar för både miljömässig och social nytta.

 

Text: Eva Rydinger

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Cecilia Martin i SEB:s ljusa lokaler i Solna.
SEB
“Jag behöver inte leta efter min nästa utmaning externt”
Läs mer
SEB
“Jag är med och driver SEB:s datadrivna utveckling”
Läs mer
SEB
”SEB i topp när studenter rankar sin drömarbetsgivare”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Maskinen ska vara steget före människan

Kapplöpningen mot framtidens bilindustri har bara börjat.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer