Data/IT

SEB

”Vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln”

2022-05-18

Lästid ca 2 min

William Milisic i SEB:s ljusa lokaler i Solna.

#25

Data/IT

Foto: Patrik Lundin

Att få jobba på ett teknikdrivet och samhällsnyttigt företag lockade William Milisic till tjänsten som Cloud Transformation Lead på SEB.

William Milisic är Cloud Transformation Lead på SEB och en av de tekniskt ansvariga för företagets molnsatsningar. 

Beskriv en dag på jobbet!

– Det finns några stående inslag i min vecka som jag alltid försöker ha tid för. Det ena är att aktivt lyssna in på några av mina teams dagliga möten så att jag får en känsla för hur de fortskrider i sin sprint, om det finns några hinder samt få en känsla av hur stämningen är i teamet i stort. Det andra är sharing is caring-sessionen i slutet av veckan där man i teamet berättar eller visar något för varandra som är värt att dela och uppmärksamma.

William Milisic

Titel: Cloud Transformation Lead.

Utbildning: Civilingenjör, inriktning teknisk fysisk, Uppsala Universitet, examen 2006.

Vilket gott råd vill du ge till den som är på väg in i arbetslivet? Följ din passion, då kommer du långt. Börja på ett stort, framtidsorienterat företag med etablerade processer och arbetssätt så har du stora möjligheter att växa i olika roller.”

Hur ser du på ledarskap? 

– Jag försöker vara så hands on och påläst som det går, samtidigt som jag litar på att mina teammedlemmar oftast vet bättre och kan mer. Vi stöttar och utmanar varandra – både utifrån den punkt där man står idag och vad man kan göra framåt. Detta känner jag att SEB också gör som arbetsgivare. Företaget satsar både på att vidareutveckla och attrahera nya människor. Människorna är den viktigaste tillgången.

Hur ställer du dig till utmaningar? 

– Ett av mina favoritcitat är att digital transformation inte handlar om teknik utan om människor. Det är med den inställningen jag går in i de flesta utmaningar. Om ett komplext och tekniskt problem ska lösas försöker jag få människor med olika idéer att förstå varandras utgångspunkter och sedan ta fram ett lösningsförslag. Detta utvärderar vi för att slutligen välja den design som flertalet anser framtidssäker, säker, skalbar och så underhållsfri som möjligt. Det angreppssättet nyttjar jag oftare än vad man kan tro – och det funkar de allra flesta gånger!

Nämn tre skäl att söka sig till SEB?

 – SEB är en storbank som är teknikdriven, framtidsorienterad och vågar utmana sig själv. Man tar hand om sin personal och ser till att de har det bra och vidareutvecklas. En bank har också en samhällskritisk och samhällsnyttig funktion. Den står för stabilitet i samhället och det känns bra i magen att gå till jobbet varje dag och när man berättar för sina barn var man jobbar.

William väljer:

City

Camping

Början

Slutet

Läsa

Lyssna

Kort

Swish

Vår

Höst

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– SEB är en av Nordens största it-arbetsgivare och jag brukar säga att vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln. Vi har oerhört drivna och kompetenta medarbetare, en platt hierarki och ett agilt arbetssätt som gör att alla vägar, specialiseringar och generaliseringar är öppna för den som är intresserad.

 

Nämn något som gör dig stolt över din arbetsgivare?

– På SEB jobbar vi väldigt mycket med hållbarhetsfrågor och vi har upprepade gånger varit först med gröna obligationer. Jag tänker framåt på den värld vi efterlämnar och är stolt att jobba för ett företag som verkar för både miljömässig och social nytta.

 

Text: Eva Rydinger

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Cecilia Martin i SEB:s ljusa lokaler i Solna.
SEB
“Jag behöver inte leta efter min nästa utmaning externt”
Läs mer
SEB
“Jag är med och driver SEB:s datadrivna utveckling”
Läs mer
SEB
”SEB i topp när studenter rankar sin drömarbetsgivare”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Fem steg till en vinnande LinkedIn-profil

Redo för nytt jobb? Här är fem steg till en vinnande LinkedIn-profil.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer