Civilingenjör

Essity

”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”

2023-06-29

Lästid ca 2 min

Niketh Venkatesh, Essity

Foto: Julia Sjöberg

Niketh Venkatesh har en master i hållbar kemiteknik från Chalmers tekniska högskola. Sedan i höstas går han Essity GO!, ett globalt Graduate Onboarding-program.

Varför valde du att söka till Essitys Graduate-program?

– Jag letade efter ett program där det fanns goda möjligheter till utveckling och där jag skulle få testa på flera olika roller och avdelningar.
Dessutom ville jag gärna förlägga en del av tiden utomlands – och Essity GO! tickade alla dessa boxar.

Niketh Venkatesh

Titel:

Graduate.

 

Utbildning:

Master i hållbar kemiteknik, Chalmers tekniska högskola, examen 2022. Vad gör dig stolt över ditt arbete? ”Det känns bra att jobba för ett företag som vill göra gott i världen – och som samtidigt har ett stort hållbarhetsfokus.”

Vad har du fått göra hittills?

– Sedan starten i höstas har jag jobbat med R&D i utvecklings- och förpackningsteamet.

Mina kommande placeringar kommer förmodligen att vara på vår hållbarhetsavdelning samt på en av våra produktionsanläggningar utomlands.
Jag gillar att jag kan skräddarsy programmet efter mina egna behov och önskemål, och att jag själv får bestämma hur lång varje placering ska vara.

Hur ser en typisk dag på jobbet ut för dig?

– Det varierar mycket. Jag följer olika kollegor och får lära mig om deras roller och vilka projekt de arbetar med. Jag kan också komma med önskemål gällande arbetsuppgifter. Exempelvis ville jag gärna jobba i laboratoriet och då såg min chef till att hitta några projekt där jag kunde stötta labbteamet.

"Det var väldigt roligt och givande att få nätverka med kollegor från världens alla hörn."

Berätta om en höjdpunkt under programmet!

– Essity GO! finns i 18 länder och nyligen flögs alla deltagare in till ett stort möte i Göteborg. Det var väldigt roligt och givande att få nätverka med kollegor från världens alla hörn.

Hur trivs du på jobbet?

– Jag trivs väldigt bra. Det är fantastiskt att få ta del av all den kunskap som finns inom bolaget och att få arbeta med människor som har ett stort engagemang och verkligen brinner för sitt jobb och de produkter vi skapar.

Vad händer efter programmet?

– Det har jag inte hunnit tänka på än. Jag har så mycket kvar att ta del av innan det är dags att välja vilken avdelning jag vill jobba på. Det känns bra att veta att många har långa karriärer på Essity och provar på alla möjliga områden, så man kan alltid ändra sig om man vill testa något nytt.

Text: Sara Schedin

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, TOM Organic, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 48 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2022 var cirka 156 miljarder kronor (15 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök: www.essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer
Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer
Essity
”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer