Ekonomi

Essity

”Jag har ständig kontakt med kollegor i alla världsdelar”

2024-05-27

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Den hjälpsamma kulturen lockade Isabelle Harjula till Essity. Möjligheterna att utvecklas är många på det världsledande hygien- och hälsoföretaget.

Isabelle Harjula arbetar sedan hösten 2022 inom finance på Essitys huvudkontor i Stockholm. Det ledande globala hygien- och hälsobolaget tillverkar produkter som gör skillnad i människors liv varje dag såsom mjukpapper, mensskydd, barnblöjor och produkter inom inkontinensvård. 

 

– Essity finns i 150 länder och jag har ständig kontakt med kollegor i alla världsdelar, säger hon. 

”Essity finns i 150 länder.”

Isabelle Harjula.

Titel: Group Financial Controller. 

Utbildning (skola och examensår): Ekonomie kandidat, Uppsala universitet, examen 2019.

Vad gör du helst när du är ledig? ”Då umgås jag med nära och kära över middagar eller genom promenader. Vi har en hundvalp, Ralf, en labradoodle som tar mycket tid.”

Berätta vad du jobbar med!

– Jag tillhör ett team på sju personer, varav fyra sitter i Stockholm och tre i Tyskland. Vi ansvarar för koncernredovisningen, och två stora delar av vårt arbete är att kvartalsvis upprätta delårsrapporterna samt koncernens årsredovisning. Dessutom jobbar vi i många projekt med personer från olika delar i bolaget. Nu senast var jag till exempel med och arbetade fram en ny layout för vår interimsrapport. 

Varför valde du att söka till Essity?

– Jag blev kontaktad av en rekryterare och fick snabbt ett bra intryck av kulturen på Essity genom de människor jag mötte. Jag hade höga förväntningar men blev ändå positivt överraskad. Essity är en stor koncern men alla är prestigelösa och hjälpsamma och klimatet är öppet och trevligt. Dessutom är det många som har jobbat på företaget i många år, människor väljer att stanna på Essity.

Hur var det att komma in som ny på Essity?

– Jag fick ta plats direkt, min input är värdefull och jag får ta ansvar. Här är jag inte ensam, det finns alltid någon kollega som är expert på det område jag behöver hjälp med. Jag uppskattar att det finns kollegor att lära av och att folk är så villiga att peppa och lära ut. Vi jobbar verkligen tillsammans. 

Hur ser du på framtiden?

– Det är en stor koncern med många möjligheter och Essity uppmuntrar rörlighet. Om du vill prova på att flytta utomlands så uppskattas det, det är nyttigt att se olika delar och därmed få en större förståelse för bolaget. Du kan göra något helt nytt och få utmaningar utan att byta arbetsgivare. Och det går bra för Essity. Vi är världsledande i flera av de kategorier vi verkar inom, genom TENA inkontinensskydd och Tork. Våra produkter är betydelsefulla för många människor och jag känner verkligen att vi gör nytta.

Essity

Essity är ett globalt, ledande hygien- och hälsobolag. Varje dag använder en miljard människor världen över våra produkter, lösningar och tjänster. Vårt syfte är att bryta barriärer för välbefinnande för såväl konsumenter, patienter, vårdgivare och kunder som för samhället. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, Cutimed, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, och Zewa. Under 2023 hade Essity en nettoomsättning på cirka 147 miljarder kronor (13 miljarder euro) och 36 000 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Vi jobbar för minskad miljöpåverkan och en hållbar omställning”
Läs mer
Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer
Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Längtan efter trygghet och äkthet viktigt för Generation Z
Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Så hög blir lönen för färdigbakade studenter

Mycket spelar in när unga ska välja arbetsgivare i dag.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer