Civilingenjör

Xylem

”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”

2023-08-01

Lästid ca 2 min

Johanna persson, Xylem

Foto: Kristina Wirén

Det var själva produkten som lockade Johanna Persson till Xylem för fem år sedan. En livsviktig produkt som förändrar tillvaron för många människor i hela världen – nämligen vatten.

 

Idag jobbar Johanna i Tyskland med fokus på vattenmätare. Tidigare var hon i Emmaboda och jobbade med vattenpumpar. Det var tillexempel deras vattenpumpar som användes för att pumpa ut vattnet när 12 pojkar satt fast i en grotta i Thailand för några år sedan. Johanna har även varit en sväng till Nordamerika där hon var på en Xylem site och jobbade med produktionsutveckling av vattenpumpar.

Johanna Persson

Titel:

Europe Operational Excellence XPD Project Manager.

 

Utbildning:

Civilingenjör industriell ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola, examen 2018. Du får dela en flaska vatten med en känd person.

 

Vem är det och vad pratar ni om?

”Hans Zimmer – filmmusikkompositören. Jag lyssnar på hans musik nästan dagligen och tycker han är ett geni. Jag skulle gärna vilja veta mer hur hans utvecklingsprocess ser ut när han skriver sin musik och lite historia kring hans stora verk.”

Johanna började som trainee på Xylem.

– Jag läste en utbildning med inriktning mot hållbarhet och innovation och tyckte att Xylems produkt var intressant. Vatten hänger ihop med hållbarhet, och för mig känns det viktigt att arbeta för ett större syfte än att tjäna pengar. Jag märkte också snabbt att det satsas mycket på kompetensutveckling, något som jag tycker är jätteviktigt och motiverade, säger Johanna och tillägger:
– Dessutom har företaget en varm och inkluderande kultur även om det är en stor koncern. Det finns en stark vi känsla.

I dag jobbar Johanna som projektledare inom avdelningen Operation Excellence på Europeisk nivå, och är placerad i Tyskland på en av siterna som jobbar med vattenmätare.
– Jag flaggade tidigt för cheferna i Emmaboda att jag ville jobba mer internationellt. Vilket jag har fått möjlighet att göra både i Emmaboda, USA och nu i Tyskland. Och för mig är det en av de viktigaste sakerna hos en arbetsgivare, att de stöttar sina medarbetares utveckling. Här spelar det ingen roll hur gammal du är eller hur länge du arbetat på företaget – visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.

”Visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.”

Xylems vattentekniska lösningar används till exempel vid klimatkatastrofer och vid tuffa klimatförhållanden.
– Våra produkter används bland annat i extrema situationer och då måste de funka felfritt utan krångel. Produkterna måste också hålla länge för att man inte ska behöva byta ut dem så ofta. På Xylem är vi med och gör skillnad för människor, på riktigt. För mig är det en stor anledning till att jag valde att jobba här. Vi har väldigt många bra olika typer av produkter som faktiskt kan rädda människoliv.

Text: Manja Bååth

Xylem

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Johanna Persson i Xylems ljusa lokaler.
Xylem
”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”
Läs mer
Adrian Spataru på kontoret på Xylem.
Xylem
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Xylem
”Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig”
Läs mer
Johanna persson, Xylem
Xylem
”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Pengar och trygghet väger tungt”

Studentundersökningen 2022 visar att lönerelaterade faktorer som hög grundlön och framtida hög inkomst blir allt viktigare för studenterna.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Maskinen ska vara steget före människan

Kapplöpningen mot framtidens bilindustri har bara börjat.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer