Civilingenjör

Xylem

”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”

2021-06-08

Lästid ca 2 min

Johanna persson, Xylem

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Kristina Wirén

Xylem jobbar med något utav det viktigaste som finns – vatten. Och deras teknik används över hela världen.

Det var själva produkten som lockade Johanna Person till Xylem för tre år sedan. En livsviktig produkt som förändrar tillvaron för många människor runtom i hela världen – nämligen vattenpumpar. Och i Emmaboda, där Johanna jobbar, fokuserar de på transport av vatten. Det var till exempel deras vattenpumpar som användes för att pumpa ut vattnet när 12 pojkar satt fast i en grotta i Thailand för tre år sedan.

Johanna Persson

Titel: Projektledare.

Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola, examen 2018.

Du får dela en flaska vatten med en känd person. Vem är det och vad pratar ni om? ”Hans Zimmer – filmmusikkompositören. Jag lyssnar på hans musik nästan dagligen och tycker han är ett geni. Jag skulle gärna vilja veta mer hur hans utvecklingsprocess ser ut när han skriver sin musik och lite historia kring hans stora verk.”

Johanna började som trainee på Xylem.

– Jag läste en utbildning med inriktning mot hållbarhet och innovation och tyckte att Xylems produkt var intressant. Vatten hänger ihop med hållbarhet, och för mig känns det viktigt att arbeta för ett större syfte än att tjäna pengar. Jag märkte också snabbt att det satsas mycket på kompetensutveckling, något som jag tycker är jätteviktigt och motiverade, säger Johanna och tillägger:
– Dessutom är det en varm kultur, fastän vi är hela 1 300 personer här i Emmaboda. Det finns en stark vi-känsla.

”Visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.”

I dag jobbar Johanna som projektledare på avdelningen produktion och processutveckling. De ansvarar för allt från att ta in nya maskiner till att
bygga om monteringsbanorna i verkstaden. Och här får alla som vill chansen att utvecklas och klättra i karriären.
– Jag flaggade tidigt till min chef att jag ville jobba i ett internationellt projekt, vilket jag nu gör. Och för mig är det en av de viktigaste sakerna hos en arbetsgivare, att de stöttar sina medarbetares utveckling. Här spelar det ingen roll hur gammal du är eller hur länge du arbetat på företaget – visar du att du vill och klarar av det så kan du få en nyckelroll tidigt i karriären.

Xylems vattentekniska lösningar används till exempel vid översvämningar och andra klimatkatastrofer.
– Våra produkter används bland annat i extrema situationer och då måste de funka felfritt utan krångel. Produkterna måste också hålla länge för att man inte ska behöva byta ut dem så ofta. På Xylem är vi med och gör skillnad för människor, på riktigt. För mig är det en stor anledning till att jag valde att jobba här. Vi har en jäkligt bra produkt som kan rädda människoliv.

Text: Manja Bååth

Xylem

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Johanna Persson i Xylems ljusa lokaler.
Xylem
”Här kan du få en ledande roll redan tidigt i karriären”
Läs mer
Adrian Spataru på kontoret på Xylem.
Xylem
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer
Xylem
”Jag får jobba med en produkt som jag tycker är viktig”
Läs mer
Xylem
”Vi är med och stöttar världen att bli en bättre plats”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Från praktikant till Data Scientist på iZettle

Många är de tech-startups som drömmer om att revolutionera användarnas vardag och utgöra starten för en ny era i vårt köpbeteende. iZettle är en av aktörerna som lyckats.

Läs mer
Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer