Civilingenjör

Göteborgs Stad

”Jag bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre stad”

2022-06-09

Lästid ca 2 min

Andreas Severinsson står på en bro med grönska bakom sig.

Foto: Julia Sjöberg

Andreas Severinsson och Göteborgs stad rustar samhället mot skyfall och stigande havsnivåer.

Andreas Severinsson är avdelningschef för stadsutveckling på Göteborgs stad och ansvarig för miljötillsyn och hälsoskydd. Han har arbetat på Göteborgs stad i 15 år och har tidigare varit ansvarig för miljötillsyn på miljöförvaltningen.
– Göteborg växer snabbt och det är roligt att få vara med och bidra till en ännu bättre stad att bo och leva i. Att jag jobbar för göteborgarna och bidrar till en hållbar stadsutveckling ger mig mycket energi och arbetsglädje.

Andreas Severinsson

Titel: Avdelningschef.

Utbildning: Pol. mag. statsvetenskap med miljöinriktning, Göteborgs universitet, examen 2003.

Boktips: ”Anne Sverdrup Thygesons bok ’Insekternas planet’ för att det är helt omöjligt att låta bli att bli tokfascinerad av uppfinningsrikedomen hos våra insekter. De har lösningar på många av våra problem och är helt avgörande för världens fortlevnad.”

Förebild i klimatanpassningsfrågor

Andreas Severinsson och Göteborgs stad är föregångare i klimatanpassningsfrågor. Under de senaste åren har de jobbat extra mycket med skyfallsåtgärder genom att förbereda staden för att ta hand om stora mängder regn och stigande havsnivåer. En film har tagits fram som visar olika scenarier vid skyfall och hur staden kan göra för att undvika skador.
– Frågorna är högaktuella – de är avgörande för våra framtida städer och behöver få mer utrymme. Vi har räknat, modellerat och tagit fram kartor för att visa hur staden svämmar över när det kommer ett kraftigt regn. Vi har tagit fram en planering och en finansieringsmodell och nu har vi fått investeringsmedel för att bygga skyfallsanläggningar för att staden ska bli mer robust. Vi behöver vara innovativa och kreativa och fortsätta utveckla våra arbetssätt och hitta nya offensiva mål när det gäller klimatanpassningen.

”Att jag jobbar för göteborgarna och bidrar till en hållbar stadsutveckling ger mig mycket energi och arbetsglädje”

Fördjupa dig inom dina intressen

Göteborgs stad har drygt 55 000 medarbetare. Ett tydligt och viktigt samhällsuppdrag och en stor arbetsplats med många utvecklingsmöjligheter bidrar till att Andreas fortsätter att jobba hos arbetsgivaren.
– Det finns många spännande uppdrag i Göteborgs stad, och de flesta kompetenser behövs. Kulturen är stark och det är tydligt att vi behöver jobba tillsammans för att göra så mycket nytta som möjligt. Om du är särskilt intresserad av ett område i ditt jobb får du goda möjligheter att ägna mer tid åt det. Genom olika intresseområden kan vi lära av varandra.

Andreas topp tre fördelar med att jobba på Göteborgs stad:

1. Samhällsnyttan – du bidrar till att skapa en bättre vardag för de som bor och vistas i Göteborg
2. Goda och trygga anställningsvillkor med ett starkt fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv
3. En stor arbetsgivare med många inriktningar och utvecklingsvägar

Text: Tina Lindström Carlsson

Göteborgs Stad

Meningsfullhet, möjlighet att påverka och att göra karriär är de viktigaste områdena medarbetarna i Göteborgs Stad nämner som svar på frågan hur de upplever staden som arbetsgivare. Göteborg Stads verksamheter omfattar allt från kommunikationer, miljö och stadsplaneringsfrågor till kultur, vård, omsorg och skolfrågor. Läs mer: goteborg.se/lediga-jobb

Dela det här inlägget

Göteborgs Stad Placeringar

Högskoleingenjör

Lärare/Förskolelärare

Artiklar du kanske gillar:

Ermina Halistone, Göteborgs stad
Göteborgs Stad
”Vårt uppdrag är att motverka brott mot välfärden”
Läs mer
Monzer El-Sabini, Bergsjöskolan
Göteborgs Stad
”Jag vill ge eleverna de möjligheter jag själv förvägrades”
Läs mer
Göteborgs Stad
”Ett ambitiöst projekt som lyfter nya frågor i byggsektorn”
Läs mer
Vattenfall
”Jobbet blir en möjlighet för att uppnå ett högre syfte”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer