Civilingenjör

Göteborgs Stad

”Vårt uppdrag är att motverka brott mot välfärden”

2023-08-02

Lästid ca 2 min

Ermina Halistone, Göteborgs stad

Foto: Julia Sjöberg

Ermina Haliston och hennes kollegor på Göteborgs Stad utvecklar nycklar till sund konkurrens.

Det var samhällsnyttan som lockade statsvetaren Ermina Haliston till Göteborgs Stad. Sedan februari 2023 tillhör hon en specialistgrupp på inköps- och upphandlingsförvaltningen med syfte att främja sund konkurrens och motverka arbetslivskriminalitet.

 

– Att jobba med komplexa frågor lockade mig. Det är viktigt för mig att vara med och göra skillnad i samhället.

Ermina Haliston

Titel:

Specialist sund konkurrens.

 

Utbildning:

Statsvetenskap, Linnéuniversitet, 2009. Filosofie Masterexamen IAGG, International Administration and Global Governance, Göteborgs universitet, examen 2011.

 

Vilket är ditt smultronställe i Göteborg?

”Röda Sten, för att området har en vacker utsikt över Göteborgs hamninlopp och Älvsborgsbron, vackra promenadstråk, konsthallar och mysiga restauranger.”

Hur ser du på möjligheten att påverka verksamheten?

– Göteborgs Stad är en lyhörd arbetsgivare som vill framåt, och jag har kompetenta kollegor med olika bakgrund omkring mig. Det är en arbetskultur där input värdesätts och det är tydligt att man vill utvecklas och bli ännu bättre.

Vad innebär din roll som specialist inom sund konkurrens?

– Jag utreder och utför kontroller och uppföljningar av leverantörer och avtal. En stor del är också utvecklingsarbete. Jag stöttar och ger råd till upphandlare, hållbarhetsspecialister och avtalscontrollers kring frågor som rör skatter och avgifter men tittar också på misstänkta oegentligheter i samverkan med våra jurister. Vi ställer krav för att undvika att göra affärer med oseriösa företag.

”Det är viktigt för mig att vara med och göra skillnad i samhället.”

Vad kan ert arbete innebära?

– Göteborgs Stad är en av Sveriges största inköpscentraler som omsätter enorma summor av offentliga medel, och det är högst relevant och viktigt att vi anlitar rätt aktörer. Just nu utvecklar vi en funktion för samordnade kontroller, bland annat genom arbetsplatsbesök. Arbetet är redan igång och målet är att vi ska bli bättre på att hitta och stoppa oegentligheter. Vi behöver säkerställa att vi gör affärer med seriösa företag som betalar skatter och avgifter och som följer lagar och regler. Det är nycklar till en sund konkurrens.

Hur ser du på möjligheten att göra karriär?

– Som anställd hos en av Sveriges största arbetsgivare kommer jag i kontakt med många förvaltningar och det ger mig en inblick i vilka roller som finns och vad personerna arbetar med. Det bekräftar min bild av att det finns goda utvecklingsmöjligheter inom ett arbetsområde under utveckling.

Text: Tina Lindström Carlsson

Göteborgs Stad

Meningsfullhet, möjlighet att påverka och att göra karriär är de viktigaste områdena medarbetarna i Göteborgs Stad nämner som svar på frågan hur de upplever staden som arbetsgivare. Göteborg Stads verksamheter omfattar allt från kommunikationer, miljö och stadsplaneringsfrågor till kultur, vård, omsorg och skolfrågor. Läs mer: goteborg.se/lediga-jobb

Dela det här inlägget

Göteborgs Stad Placeringar

Högskoleingenjör

Lärare/Förskolelärare

Artiklar du kanske gillar:

Andreas Severinsson står på en bro med grönska bakom sig.
Göteborgs Stad
”Jag bidrar till att göra Göteborg till en ännu bättre stad”
Läs mer
Monzer El-Sabini, Bergsjöskolan
Göteborgs Stad
”Jag vill ge eleverna de möjligheter jag själv förvägrades”
Läs mer
Göteborgs Stad
”Ett ambitiöst projekt som lyfter nya frågor i byggsektorn”
Läs mer
Bilden är ett montage av två olika bilder på Pontus Gard, projekt- och byggledare och Karl Wikholm, programmerare. Båda står utomhus och ler mot kameran.
Midroc
”Midroc investerar väldigt generöst i oss medarbetare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer