2020-06-09

Högskoleingenjör

Väderstad

”Jag kände att jag fick vara mig själv här”

Text: Elsa Sjögren

Foto: Christian Ekstrand

Högskoleingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Möjligheten att leverera jordbruksmaskiner till hela världen gör Rebecca Corselli stolt över sitt jobb.

På familjeföretaget Väderstad känner Rebecca att hon kan vara helt och hållet sig själv. I rollen som Production Technician jobbar hon mycket med tidsstudier, arbetssätt och metoder för att jobba effektivare på monteringslinjerna där företagets jordbruksmaskiner tillverkas. Rebecca kom först till Väderstad som konsult, nu är hon fast anställd och trivs väldigt bra på bolaget.
– Jag kände att jag verkligen fick vara mig själv här – och attdet uppskattades. Det är väldigt kul att jobba med ett företag som levererar till jordbruket eftersom just jordbruket är så mycket Sverige på något vis, det känns som att man gör något för världen när man levererar maskiner till bönder som gör att vi får mat varje dag.

Rebecca Corselli

Titel: Production Technician.

Utbildning: Högskoleingenjör inom maskinteknik, Jönköping University, examen 2016.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige och varför? ”Skåne! För att det är oftast alltid är varmare där och för att jag tycker att dialekten är väldigt charmig.”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns väldigt många olika tjänster på Väderstad, bara inom min grupp kan man bli specialist på ett område eller jobba mot en specifik produkt. Många byter tjänst inom företaget och det finns mycket möjligheter. Flera av mina kollegor har stannat på bolaget länge, över 20 år. Det tycker jag är ett tecken på att folk trivs här och att det finns bra möjligheter att utvecklas.

Berätta något som många kanske inte vet om Väderstad!

– Att det bor 500 personer i Väderstad men att det jobbar 1000 personer på företaget. Varje dag fördubblas mängden folk här. Det är roligt att vi i en pytteliten ort på Östgötaslätten till- verkar jordbruksmaskiner till hela världen.

”Att vi alla bara är människor och att det är okej att göra misstag så länge man lär sig av dem och kommer ur det starkare.”

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Att vi alla bara är människor och att det är okej att göra misstag så länge man lär sig av dem och kommer ur det starkare. Man behöver inte vara perfekt och kunna allt direkt efter skolan utan det är okej att lära sig och ställa de där ”dumma” frågorna. Företagen behöver också få nya infallsvinklar och en blandning av väldigt erfarna och mindre erfarna människor.

Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Läs mer: vaderstad.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Väderstad
”Det är mycket mjukvara inblandat i maskinerna och väldigt high tech”
Läs mer
One Nordic
”Jag är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle”
Läs mer
Xylem
”Vi gör allt från idé till färdig produkt”
Läs mer
Fredrik Holmlund på Trafikverket står utomhus på en bro och håller i räcket. Han ler mot kamera. Bakom honom syns en grön buss från Skånetrafiken.
Trafikverket
”Vi gör hållbara lösningar som ska fungera för alla”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
7 tips för det perfekta personliga brevet

Vad bör man ta med i ett personligt brev och hur får man det att sticka ut? Experten delar med sig av de bästa tipsen!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer