Högskoleingejör

Väderstad

”Jag kände att jag fick vara mig själv här”

2020-06-09

Text: Elsa Sjögren

Foto: Christian Ekstrand

Möjligheten att leverera jordbruksmaskiner till hela världen gör Rebecca Corselli stolt över sitt jobb.

På familjeföretaget Väderstad känner Rebecca att hon kan vara helt och hållet sig själv. I rollen som Production Technician jobbar hon mycket med tidsstudier, arbetssätt och metoder för att jobba effektivare på monteringslinjerna där företagets jordbruksmaskiner tillverkas. Rebecca kom först till Väderstad som konsult, nu är hon fast anställd och trivs väldigt bra på bolaget.
– Jag kände att jag verkligen fick vara mig själv här – och attdet uppskattades. Det är väldigt kul att jobba med ett företag som levererar till jordbruket eftersom just jordbruket är så mycket Sverige på något vis, det känns som att man gör något för världen när man levererar maskiner till bönder som gör att vi får mat varje dag.

Rebecca Corselli

Titel: Production Technician.

Utbildning: Högskoleingenjör inom maskinteknik, Jönköping University, examen 2016.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige och varför? ”Skåne! För att det är oftast alltid är varmare där och för att jag tycker att dialekten är väldigt charmig.”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns väldigt många olika tjänster på Väderstad, bara inom min grupp kan man bli specialist på ett område eller jobba mot en specifik produkt. Många byter tjänst inom företaget och det finns mycket möjligheter. Flera av mina kollegor har stannat på bolaget länge, över 20 år. Det tycker jag är ett tecken på att folk trivs här och att det finns bra möjligheter att utvecklas.

Berätta något som många kanske inte vet om Väderstad!

– Att det bor 500 personer i Väderstad men att det jobbar 1000 personer på företaget. Varje dag fördubblas mängden folk här. Det är roligt att vi i en pytteliten ort på Östgötaslätten till- verkar jordbruksmaskiner till hela världen.

”Att vi alla bara är människor och att det är okej att göra misstag så länge man lär sig av dem och kommer ur det starkare.”

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Att vi alla bara är människor och att det är okej att göra misstag så länge man lär sig av dem och kommer ur det starkare. Man behöver inte vara perfekt och kunna allt direkt efter skolan utan det är okej att lära sig och ställa de där ”dumma” frågorna. Företagen behöver också få nya infallsvinklar och en blandning av väldigt erfarna och mindre erfarna människor.

Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Läs mer: vaderstad.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Väderstad
”Det är mycket mjukvara inblandat i maskinerna och väldigt high tech”
Läs mer
Niklas Sjögren är på väg att stiga in på BillerudKorsnäs kontor.
BillerudKorsnäs
”Det handlar om att leda, inspirera och motivera”
Läs mer
Dimitrios Chatzakis, Veidekke
Veidekke
”Stämningen är familjär och jag kände mig hemma direkt”
Läs mer
One Nordic
”Det sker en häftig digital utveckling inom vattenkraft”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här ökar du dina chanser att få jobb på advokatbyrå

“Lär känna så många arbetsgivare som möjligt under studietiden”. Det tipset ger HR på den affärsjuridiska byrån Mannheimer Swartling till alla juriststudenter.

Läs mer
Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Din karriär
Bli framtidens digitala ledare!

Digitaliseringen har lett till nya beteenden och behov hos människor. Vi reder ut vad det innebär att vara en ledare i dagens digitala värld.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer