2019-05-22

Högskoleingenjör

BillerudKorsnäs

”Vi utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Andreas Reichenberg

Gruppchefen Tina Jonasson sitter i gräset på en kulle framför BillerudKorsnäs stora fabriker.

#50

Högskoleingenjör

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+22

Ingenjören Tina Jonasson lockades av den innovativa miljön på BillerudKorsnäs som tar ett stort kliv in i framtiden med världens modernaste kartongmaskin.

Gruvöns bruk är i uppstartsfasen med KM7 – en gigantisk kartongmaskin som är en av Sveriges största industriella investering någonsin. Anläggningen, som är omgiven av skog, har en kapacitet på 100 miljoner mjölkförpackningar per dag. Satsningen lockade ingenjören Tina Jonasson till BillerudKorsnäs och i augusti 2018 klev hon in i rollen som gruppchef för 15 medarbetare. – Här får jag vara med från början, sätta nya rutiner och se den nya kartongmaskinen växa fram. Det är en fantastisk möjlighet. Att det görs i Värmland och Grums är jättekul, det betyder mycket för samhället även under uppstarten med så många extra människor på en så liten ort, säger Tina.

Tina Jonasson

Titel: Gruppchef.

Utbildning: Högskoleingenjör energi och miljö, Karlstads universitet.

Vad eller vem inspirerar dig? ”Jag inspireras av människor med positiv attityd som vill saker.

Hur ser utmaningarna ut?

– Vi är fortfarande i uppstartsfasen och den vanliga produktionsdagen har inte kommit än. Allas flexibilitet har testats till max under uppbyggnaden av KM7, och det gör mig extra stolt. Jag upplever en fantastisk laginsats och det bidrar till att hålla humöret uppe hos alla inblandade.

”Vi månar om varandra.”

Hur ser era värderingar ut?

– Vår mission är att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Att BillerudKorsnäs har ett tydligt hållbarhetstänk är väldigt viktigt för mig och min motivation. Det innebär både att vi tar ansvar för hela värdekedjan, från ett ansvarsfullt skogsbruk till färdig produkt och att vi samverkar både lokalt och globalt. Vi har ett starkt innovationstänk inom koncernen och ett av våra värdeord är ”tänka nytt”. Att tänka om och tänka nytt sätter fokus på hur vi kan göra saker och ting på ett bättre sätt. Vi vill ständigt komma på bättre och mer hållbara förpackningar, och vi skapar värde inte bara för oss själva utan även för konsumenter och samhället i stort.

Hur upplever du kulturen på företaget?

– Jag har aldrig tidigare känt mig så välkommen som när jag började på BillerudKorsnäs. Jag fick ett mycket trevligt bemötande, alla är intresserade och nyfikna på vem jag är och vad jag ska göra. – Vi jobbar för en säker och skadefri arbetsplats, och det är viktigt att alla vågar säga till om något arbetsmoment är osäkert. Vi månar om varandra, och det är ett budskap som är tydligt från ledningen och våra chefer.

BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Läs mer: www.billerudkorsnas.com

Dela det här inlägget

BillerudKorsnäs Placeringar

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

BillerudKorsnäs
“Det känns bra i hjärtat att jobba på ett företag som bryr sig”
Läs mer
BillerudKorsnäs
”Jag blir stolt över att våra produkter gör skillnad i samhället”
Läs mer
Carl Johansson visar en skogsindustribolagets produkter i form av ett stort vitt ark tillsammans med en kollega.
BillerudKorsnäs
”Komplexiteten och utmaningarna i uppdragen fascinerar mig”
Läs mer
Amer Hadic, Bravida sitter vid bordet med ritningar
Bravida
”Bravidaskolan är som en godispåse fylld med utbildningar”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer