Ekonomi

Essity

”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Marcel Netzén Örn har tagit plats i koncernfinansernas hjärta där riskanalys och rapportering tillhör vardagen.

Marcel Netzén Örns intresse för finansmarknaden väcktes tidigt. Under studietiden satt han i styrelsen för Unga Aktiesparare Umeå och fungerade som kapitalförvaltare för Handelshögskolan i Umeås studentförening. I dag jobbar han som Treasury Controller på det globala och ledande hygien- och hälsobolaget Essity.

Marcel Netzén Örn

Titel: Treasury Controller.

Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi och en magisterexamen i nationalekonomi, Umeå universitet, examen 2017.

Intressen: ”Jag älskar matlagning och att matcha mat och dryck. Andra intressen är finansmarknaden, träning och musik.”

Varför kändes Essity som ett spännande bolag?

– Jag har följt Essity länge, ända sedan bolaget var en del av SCA. Här finns både en lång anrik historia som tar avstamp i den svenska skogen och samtidigt som det finns en snabbfotad kultur med mycket nytänkande. Som student visste jag att jag ville jobba inom Treasury, en funktion som bland annat hanterar cash management, ränte- och valutarisker, corporate finance och hedgingtransaktioner, och förstod att karriären skulle bli intressantare om jag valde ett stort globalt bolag. Så när det dök upp en tjänst inom Backoffice på Essitys treasuryavdelning för fyra år sedan sökte jag den.

Har Essity levt upp till dina förväntningar?

– Absolut! Här är tempot högt och möjligheterna många. För två år sedan bytte jag roll. Från att ha jobbat med finansiella transaktioner på Backoffice tog jag klivet till Controller, vilket innebär att jag har mer av ett helikopterperspektiv. Utöver att till exempel göra dagliga riskanalyser och ta fram finansiella underlag så är jag också med och bygger nya business intelligence-lösningar. På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.

”På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.”

Varför ska unga ekonomer söka sig till Essity?

– Här får du det bästa av två världar. Bolaget är stort och har verksamhet i cirka 150 länder, samtidigt som kulturen är familjär och hjälpsam. Du har möjlighet att växa med företaget och testa nya roller, affärsområden och marknader. Essity utvecklar och säljer dessutom produkter som underlättar för människors vardag när det kommer till hygien och hälsa, och har fått mycket uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete.

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett globalt, ledande hygien- och hälsobolag. Varje dag använder en miljard människor världen över våra produkter, lösningar och tjänster. Vårt syfte är att bryta barriärer för välbefinnande för såväl konsumenter, patienter, vårdgivare och kunder som för samhället. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, Cutimed, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, och Zewa. Under 2023 hade Essity en nettoomsättning på cirka 147 miljarder kronor (13 miljarder euro) och 36 000 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Vi jobbar för minskad miljöpåverkan och en hållbar omställning”
Läs mer
Essity
”Jag har ständig kontakt med kollegor i alla världsdelar”
Läs mer
Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer