Ekonomi

Essity

”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Marcel Netzén Örn har tagit plats i koncernfinansernas hjärta där riskanalys och rapportering tillhör vardagen.

Marcel Netzén Örns intresse för finansmarknaden väcktes tidigt. Under studietiden satt han i styrelsen för Unga Aktiesparare Umeå och fungerade som kapitalförvaltare för Handelshögskolan i Umeås studentförening. I dag jobbar han som Treasury Controller på det globala och ledande hygien- och hälsobolaget Essity.

Marcel Netzén Örn

Titel: Treasury Controller.

Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi och en magisterexamen i nationalekonomi, Umeå universitet, examen 2017.

Intressen: ”Jag älskar matlagning och att matcha mat och dryck. Andra intressen är finansmarknaden, träning och musik.”

Varför kändes Essity som ett spännande bolag?

– Jag har följt Essity länge, ända sedan bolaget var en del av SCA. Här finns både en lång anrik historia som tar avstamp i den svenska skogen och samtidigt som det finns en snabbfotad kultur med mycket nytänkande. Som student visste jag att jag ville jobba inom Treasury, en funktion som bland annat hanterar cash management, ränte- och valutarisker, corporate finance och hedgingtransaktioner, och förstod att karriären skulle bli intressantare om jag valde ett stort globalt bolag. Så när det dök upp en tjänst inom Backoffice på Essitys treasuryavdelning för fyra år sedan sökte jag den.

Har Essity levt upp till dina förväntningar?

– Absolut! Här är tempot högt och möjligheterna många. För två år sedan bytte jag roll. Från att ha jobbat med finansiella transaktioner på Backoffice tog jag klivet till Controller, vilket innebär att jag har mer av ett helikopterperspektiv. Utöver att till exempel göra dagliga riskanalyser och ta fram finansiella underlag så är jag också med och bygger nya business intelligence-lösningar. På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.

”På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.”

Varför ska unga ekonomer söka sig till Essity?

– Här får du det bästa av två världar. Bolaget är stort och har verksamhet i cirka 150 länder, samtidigt som kulturen är familjär och hjälpsam. Du har möjlighet att växa med företaget och testa nya roller, affärsområden och marknader. Essity utvecklar och säljer dessutom produkter som underlättar för människors vardag när det kommer till hygien och hälsa, och har fått mycket uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete.

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, TOM Organic, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 48 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2022 var cirka 156 miljarder kronor (15 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök: www.essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer
Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Google: ”Konstruktiv missnöjdhet är något vi söker”

År efter år toppar Google listorna bland de mest attraktiva arbetsgivarna världen över, så även i årets studentundersökning.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Din karriär
Världens äldsta bloggare: “Det är aldrig för sent”

Hon kom över en gammal dator vid 90 års ålder och slog igenom som bloggare vid 99.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer