Ekonomi

Essity

”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Marcel Netzén Örn har tagit plats i koncernfinansernas hjärta där riskanalys och rapportering tillhör vardagen.

Marcel Netzén Örns intresse för finansmarknaden väcktes tidigt. Under studietiden satt han i styrelsen för Unga Aktiesparare Umeå och fungerade som kapitalförvaltare för Handelshögskolan i Umeås studentförening. I dag jobbar han som Treasury Controller på det globala och ledande hygien- och hälsobolaget Essity.

Marcel Netzén Örn

Titel: Treasury Controller.

Utbildning: Kandidatexamen i företagsekonomi och en magisterexamen i nationalekonomi, Umeå universitet, examen 2017.

Intressen: ”Jag älskar matlagning och att matcha mat och dryck. Andra intressen är finansmarknaden, träning och musik.”

Varför kändes Essity som ett spännande bolag?

– Jag har följt Essity länge, ända sedan bolaget var en del av SCA. Här finns både en lång anrik historia som tar avstamp i den svenska skogen och samtidigt som det finns en snabbfotad kultur med mycket nytänkande. Som student visste jag att jag ville jobba inom Treasury, en funktion som bland annat hanterar cash management, ränte- och valutarisker, corporate finance och hedgingtransaktioner, och förstod att karriären skulle bli intressantare om jag valde ett stort globalt bolag. Så när det dök upp en tjänst inom Backoffice på Essitys treasuryavdelning för fyra år sedan sökte jag den.

Har Essity levt upp till dina förväntningar?

– Absolut! Här är tempot högt och möjligheterna många. För två år sedan bytte jag roll. Från att ha jobbat med finansiella transaktioner på Backoffice tog jag klivet till Controller, vilket innebär att jag har mer av ett helikopterperspektiv. Utöver att till exempel göra dagliga riskanalyser och ta fram finansiella underlag så är jag också med och bygger nya business intelligence-lösningar. På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.

”På Essity finns inte bara möjlighet att utvecklas genom att testa olika roller, du kan också delta i olika interna projekt.”

Varför ska unga ekonomer söka sig till Essity?

– Här får du det bästa av två världar. Bolaget är stort och har verksamhet i cirka 150 länder, samtidigt som kulturen är familjär och hjälpsam. Du har möjlighet att växa med företaget och testa nya roller, affärsområden och marknader. Essity utvecklar och säljer dessutom produkter som underlättar för människors vardag när det kommer till hygien och hälsa, och har fått mycket uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete.

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våraprodukter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer
Filippa Rexed och Deniz Yordanov, Essity
Essity
”På Essity kan din karriär ta vilken riktning som helst”
Läs mer
Essity
”Vi hjälper våra kunder att bli mer hållbara och cirkulära”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Världens äldsta bloggare: “Det är aldrig för sent”

Hon kom över en gammal dator vid 90 års ålder och slog igenom som bloggare vid 99.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer