Högskoleingejör

One Nordic

”Vi bidrar till Sveriges största och mest spännande projekt”

2022-06-09

Lästid ca 2 min

Isabelle Öhman på OneNordic.

Foto: Patrik Lundin

Möt Isabelle Öhman på ONE Nordic som två år efter examen är projektledare inom Förbifart Stockholm.

Isabelle Öhman började som projektadministratör på ONE Nordic direkt efter sin examen 2020. Därefter arbetade hon som tekniker i olika projekt. Efter ett år på Förbifart Stockholm som projekttekniker för tele- och säkerhetstekniska system fick hon möjlighet att ta över rollen som projektledare.
– Vi är en del av norra Europas största tunnelprojekt, vilket är kul och spännande. Vår uppgift är att se till att medarbetarna i tunneln kan arbeta säkert, säger hon.

Isabelle Öhman

Titel: Projektledare.

Utbildning: Industriell ekonomi. Högskolan i Gävle, examen 2020.

Vad gör du helst på fritiden? ”Så fort det ges möjlighet åker jag upp till fjällen för att åka skidor.”

Berätta mer om vad uppdraget innebär!

– Vi ansvarar för säkerheten, som telekommunikation, larmskåp och positionering för att kunna se var varje medarbetare och varje fordon befinner sig i tunneln. Det händer att vår utrustning kan ta skada under tunnelns framdrift. Då får vi släppa allt och rycka ut akut för att återställa säkerheten.

Vad var det som gjorde att du valde ONE Nordic som arbetsgivare?

– Det lockade mig att få vara en del av energi- och industribranschen, det är en spännande framtidsbransch som kommer behöva runt 100 000 fler ingenjörer och tekniker fram till 2030. Och utvecklingsmöjligheterna är stora. ONE Nordic är ett varmt och välkomnande företag och jag blev väl bemött redan vid rekryteringen.

”ONE Nordic är ett varmt och välkomnande företag och jag blev väl bemött redan vid rekryteringen”

Vad är det bästa med din roll?

– Som projektledare får jag vara aktiv i många typer av frågor, som ekonomi, inköp, arbetsledning och HR-frågor, och rollen innebär en blandning mellan teknik och människor. ONE Nordic är en decentraliserad organisation där besluten tas på plats vilket betyder att jag får vara med där det händer. Att arbeta i projekt passar mig väldigt bra. Det finns en start och ett slut, och din projektgrupp strävar alltid mot ett tydligt mål.

Vad gör dig extra stolt?

– När jag ser medarbetare som är stolta över sina prestationer, när de utvecklas och tar sig framåt. Och att vi kommer framåt tillsammans och presterar bättre som ett lag varje dag. Jag är också stolt över att vi bidrar till Sveriges största och mest spännande projekt – ett komplext uppdrag som kommer att bidra till mer hållbara transporter.

Isabelles tre råd till dig som är ny på jobbet:

1. Ha tålamod. Du måste både göra rätt och fel för att kunna se hur du är och fungerar.
2. Visa engagemang och intresse för att lära dig nya saker.
3. Ta kontakt och ställ frågor till dina kollegor, snappa upp saker och var framåt.

Text: Tina Lindström Carlsson

One Nordic

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar för och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

One Nordic
”Det sker en häftig digital utveckling inom vattenkraft”
Läs mer
One Nordic
”Jag är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle”
Läs mer
Civilingenjören och soldaten Agnes Tyrén står lutad mot en vägg som föreställer någon slags ritning. Hon tittar in i kameran. I förgrunden syns en gulorange taklampa.
JM
”Allt som sker innan man börjar bygga är otroligt intressant”
Läs mer
Therese Bäckström Zidoni på jobbet på Boliden.
Boliden
”Jag hoppas att jag kan inspirera fler till att börja på Boliden”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Lönebarometern 2022

Universums undersökning visar en fortsatt ökning av studenternas förväntade lönenivåer och gapet mellan män och kvinnors förväntan kvarstår.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer