Högskoleingejör

One Nordic

”Det sker en häftig digital utveckling inom vattenkraft”

2021-06-02

Lästid ca 2 min

Foto: Andreas Reichenberg

Att jobba i en framtidsbransch och utveckla framtidens hållbara energisamhälle gör jobbet extra spännande enligt Magnus.

Maskiningenjören Magnus Olsson är chef för den avdelning som utför drift- och underhåll på Fortums vattenkraftsanläggningar i Värmland. Det innebär att han har det övergripande ansvaret för 43 vattenkraftverk och 70 dammar. Totalt ansvarar ONE Nordic för Fortums 119 vattenkraftkraftstationer och 232 dammar i Sverige.
– Min karriär på One Nordic började inom HSEQ, men efter två år fick jag förtroendet att leda en egen avdelning. Om du visar intresse och engagemang finns många spännande möjligheter i detta företag, berättar Magnus.

Magnus Olsson

Titel: Avdelningschef.

Utbildning: Högskoleingenjör inom maskinteknik, Chalmers tekniska högskola och Karlstad universitet, examen 2010.

Ditt första intryck när du började på One Nordic? ”Att det är entreprenörsdrivet. Här finns alla möjligheter att utveckla verksamheten framåt.”

Avdelningen består av servicetekniker, arbetsledare, avbrottsplanerare, underhållsingenjörer och en administratör. Magnus pratar varmt om teamet och deras arbete.
– Varje vattenkraftanläggning är som en gammal bil – full med personliga egenskaper. Därför är våra team en förutsättning för att anläggningen ska fungera optimalt. De känner den på djupet och gör ett ovärderligt arbete. Vi arbetar alltid som ett team för vi tror att det är genom samarbete som vi utvecklas.

”Vi arbetar alltid som ett team för vi tror att det är genom samarbete som vi utvecklas.”

Vad är roligast med att jobba inom vattenkraft?

– Att få jobba för en hållbar framtid. Vattenkraft står för en stor del av elproduktionen i Sverige och det är väldigt intressant att vara en del av den digitala utveckling som sker inom området just nu. Eftersom One Nordic är ett stort bolag inom energibranschen kommer vi kunna sätta normen inom både digital utveckling och hållbarhet – det känns häftigt. Det är också väldigt roligt att jobba med något där vi har produktion och beredskap dygnet runt.

Antingen/Eller

Spontan

Planerad

Ringa

Sms:a

Serie

Film

Avkoppling

Äventyr

Jul

Midsommar

Varför tycker du att nyexaminerade ingenjörer ska söka jobb hos er?

– Här blir de varmt välkomna till en härlig gemenskap, stor frihet och utvecklingsmöjligheter. Det är häftigt att arbeta på ett kraftverk byggt på 30–40-talet men som alltmer drivs av ny teknik – det borde få vilken ingenjör som helst att gå igång! Det sker just nu en spännande digital utveckling inom vattenkraften där vi kommer gå från manuell driftövervakning till en teknisk övervakning i högre utsträckning. Om man är ingenjör finns det många roliga utmaningar att ta sig an tillsammans med våra servicetekniker, projektledare, underhållsingenjörer, automationsingenjörer och elkonstruktörer.

Text: Camilla Rindås

One Nordic

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar för och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, -distributörer och -användare.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Isabelle Öhman på OneNordic.
One Nordic
”Vi bidrar till Sveriges största och mest spännande projekt”
Läs mer
One Nordic
”Jag är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle”
Läs mer
Gruppchefen Tina Jonasson sitter i gräset på en kulle framför BillerudKorsnäs stora fabriker.
Billerud
”Vi utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid”
Läs mer
One Nordic
”Det sker en häftig digital utveckling inom vattenkraft”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer