2020-06-09

”Vi gör allt från idé till färdig produkt”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Sara Magnusson

Det globala vattenreningsföretaget Xylem bidrar till att lösa världens vattenproblem.

Elin Hansén och Johanna Persson har båda studerat till civilingenjör inom industriell ekonomi och började som trainees på Xylem i Emmaboda 2018.

– Xylem har många utvecklingsmöjligheter, här kan man prova olika inriktningar inom ett och samma företag, säger Johanna.

– Det är ett globalt företag som värnar om både människan i stort med rening av vatten, och miljön för sina medarbetare – jag känner mig omhändertagen på jobbet, säger Elin.

Elin Hansén

Titel: Production Manager.

Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, Luleå tekniska universitet, examen 2018.

Vad innebär det att vara trainee på Xylem?

– Traineeprogrammet är på ett år och uppdelat i fyra perioder. Jag började ute i olika delar av produktionen, och följde sedan en tekniker som löste dagliga utmaningar i produktionen. Efter det gick jag bredvid en produktionsledare som jag sedan vikarierade för under sommaren, säger Elin.

Johanna Persson

Titel: Project Manager.

Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, inriktning hållbar produktinnovation, Blekinges tekniska högskola, examen 2018.

Vad gör dig extra stolt över din arbetsgivare?

– Vi bidrar till att lösa världens vattenproblem genom innovation och smarta tekniklösningar, säger Johanna.

– Rent vatten är en förutsättning för att vi ska kunna ha ett bra samhälle och ett ekosystem som fungerar. När jag satte mig in i företagets vision och värderingar kände jag att det överensstämde med vad jag ville jobba för, säger Elin.

Hur upplever du Xylem som arbetsplats?

– Att Xylem är ett innovativt och kreativt företag lockade mig redan från början. Däremot överraskades jag av att jag som nyanställd fick vara med och ta fram nya idéer och utveckla själva produktionen. Vi har ett eget gjuteri, vi bearbetar, monterar, målar och packar produkterna – att vi gör allt från idé till färdig produkt är riktigt kul, säger Johanna.

”Att Xylem är ett innovativt och kreativt företag lockade mig redan från början.”

Vad var det bästa med din tid som trainee?

– Jag fick möjlighet att bygga mitt kontaktnät. Jag är inte från Emmaboda så det är fantastiskt att träffa och lära känna så många människor, säger Elin.

– Människorna och arbetsmiljön – jag räknade inte med att den sociala biten skulle vara så viktig för mig. Det är roligt att gå till jobbet varje dag, och även om vi är 1 300 personer så hälsar alla på varandra, säger Johanna.

Xylem

Xylem är ett internationellt företag som erbjuder integrerade lösningar för vätskehantering. Xylem tillhandahåller ett samlat utbud av produkter och lösningar från våra globalt ledande varumärken såsom Flygt, Godwin, Leopold, Sanitaire och Wedeco.

Läs mer: www.xyleminc.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Xylem
”Vi är med och stöttar världen att bli en bättre plats”
Läs mer
Jessica Hultgren, elektroingenjör på Göteborg Energi, sitter på kontoret och ler mot kameran. I förgrunden syns en turkos stol och en krukväxt, och på väggen bakom henne står det skrivet
Göteborg Energi
Hållbar stadsutveckling i fokus hos Göteborg Energi
Läs mer
Peab
”Alla jag arbetar med på Peab brinner verkligen för det de gör”
Läs mer
Göteborgs Stad
”Ett ambitiöst projekt som lyfter nya frågor i byggsektorn”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Kreativa jobbsökare

I jakten på drömjobbet vet fantasin ibland inga gränser.

Läs mer
Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer