2020-06-09

Sjuksköterskor

Falck Emergency

”Viljan att hjälpa medmänniskor i nöd binder oss samman”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Sjuksköterskor

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Korta beslutsvägar och en förmåga att snabbt ställa om verksamheten ger framgång för Falck Emergency.

Falck Emergency Sverige är en del av Falck – en global aktör inom prehospital- och mobil vård, räddningstjänst, hälsa- och vårdtjänster. Greta Nyström är stationschef inom ambulansen och Uno Lundberg är vd.

– Min roll innebär att jag är tillgänglig för medarbetarna och jobbar tillsammans med dem ute i ambulansen. Jag blir snabbt insatt i vad som händer och beslutsvägarna är korta, säger Greta.
– Vi har 30 000 anställda i 30 länder och det som binder oss samman är viljan att hjälpa medmänniskor i nöd, säger Uno.

 

Hur är det att arbeta inom ambulansen?
– Det som lockade mig till ambulansen var självständigheten, att komma till olika miljöer och ta hand om en patient i taget. Tillsammans med en kollega löser man en viktig uppgift – det är fantastiskt, säger Greta. Ledarskap och förändringsledning Ledarskap och förändrings- ledning är något som Uno tycker är extra spännande med sitt jobb. – En intressant fråga som driver mig är hur man får medarbetarna att känna sig som en del av varumärket Falck och vilja vara delaktiga i vår utveckling. Det är tillsammans vi skapar ett högre värde och en vinnande kultur.

det gör mig väldigt glad och stolt, avslutar Uno.

Uno Lundberg

Titel: Vd.
Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 1988.

”Vi består av människor som hjälper människor.”

Vad kännetecknar Falck?
– Vi ägs till två tredjedelar av Lundbeckfonden, en stiftelse som delar ut stora pengar till forskning om sjukdomar i hjärnan. Nu under coronapandemin har vi inkluderat coronaviruset i forskningen, säger Uno.

 

Säkerhet i fokus
Greta berättar att de i början av coronapandemin, när oron inom sjukvården var stor, hade en tydlig strategi om att hellre gå ut för hårt än att begå misstag när det gällde skyddsutrustning till medarbetarna.
– Vi hade förmågan att snabbt ställa om verksamheten och har lagt ner ett enormt arbete på att leta upp material. Vi hittade ett företag i norra Sverige som ställde om sin produktion till att tillverka visir. Våra anställda ska vara trygga när de möter smittade patienter.

 

Vad gör dig stolt över att arbeta hos Falck?
– Vi består av människor som hjälper människor. Vi räddar liv varje dag och hjälper människor i nöd – det gör mig väldigt glad och stolt, avslutar Uno.

Greta Nyström

Titel: Stationschef.

Utbildning: Specialistsjuksköterska,
Karolinska universitetssjukhuset, examen 2015.

Falck Emergency

Falck har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 1950 med uppdraget att förebygga olyckor, sjukdom och nödsituationer, att ge snabb professionell hjälp åt dem som råkat illa ut samt rehabilitera sjuka och skadade. Falck arbetar med olika verksamheter inom assistans, vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Vi är människor som hjälper människor, det viktigaste man kan ägna sig åt.


Läs mer: www.falcksverige.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ambulanssjuksköterskan Emelie Askelin sitter i förarsätet i en ambulans med högra handen på ratten och ler mot kameran, fönsterrutan är öppen. Utanför bilen står Uno Lundberg, vd på Falck Emergency. Han lutar ena armen mot bilens dörr och ler även han mot kameran.
Falck Emergency
”Vår främsta drivkraft är att hjälpa andra”
Läs mer
Uppsala kommun
”Hemsjukvård innebär mycket kreativt tänkande”
Läs mer
Falck Emergency
”Viljan att hjälpa medmänniskor i nöd binder oss samman”
Läs mer
Jessica Widegren, omvårdnadschef på Karolinska Universitetssjukhuset, halvligger i en rolig stol som ser ut som insidan på en vattenmelon. Den är alltså helt rund, lite som ett ägg. Jessica har fötterna rakt upp i
Karolinska Universitetssjukhuset
”Man kan vara på Karolinska i många år och hela tiden utvecklas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer