Sjuksköterskor

Falck Emergency

”Viljan att hjälpa medmänniskor i nöd binder oss samman”

2020-06-09

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Kristofer Hedlund

Korta beslutsvägar och en förmåga att snabbt ställa om verksamheten ger framgång för Falck Emergency.

Falck Emergency Sverige är en del av Falck – en global aktör inom prehospital- och mobil vård, räddningstjänst, hälsa- och vårdtjänster. Greta Nyström är stationschef inom ambulansen och Uno Lundberg är vd.

– Min roll innebär att jag är tillgänglig för medarbetarna och jobbar tillsammans med dem ute i ambulansen. Jag blir snabbt insatt i vad som händer och beslutsvägarna är korta, säger Greta.
– Vi har 30 000 anställda i 30 länder och det som binder oss samman är viljan att hjälpa medmänniskor i nöd, säger Uno.

 

Hur är det att arbeta inom ambulansen?
– Det som lockade mig till ambulansen var självständigheten, att komma till olika miljöer och ta hand om en patient i taget. Tillsammans med en kollega löser man en viktig uppgift – det är fantastiskt, säger Greta. Ledarskap och förändringsledning Ledarskap och förändrings- ledning är något som Uno tycker är extra spännande med sitt jobb. – En intressant fråga som driver mig är hur man får medarbetarna att känna sig som en del av varumärket Falck och vilja vara delaktiga i vår utveckling. Det är tillsammans vi skapar ett högre värde och en vinnande kultur.

det gör mig väldigt glad och stolt, avslutar Uno.

Uno Lundberg

Titel: Vd.
Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 1988.

”Vi består av människor som hjälper människor.”

Vad kännetecknar Falck?
– Vi ägs till två tredjedelar av Lundbeckfonden, en stiftelse som delar ut stora pengar till forskning om sjukdomar i hjärnan. Nu under coronapandemin har vi inkluderat coronaviruset i forskningen, säger Uno.

 

Säkerhet i fokus
Greta berättar att de i början av coronapandemin, när oron inom sjukvården var stor, hade en tydlig strategi om att hellre gå ut för hårt än att begå misstag när det gällde skyddsutrustning till medarbetarna.
– Vi hade förmågan att snabbt ställa om verksamheten och har lagt ner ett enormt arbete på att leta upp material. Vi hittade ett företag i norra Sverige som ställde om sin produktion till att tillverka visir. Våra anställda ska vara trygga när de möter smittade patienter.

 

Vad gör dig stolt över att arbeta hos Falck?
– Vi består av människor som hjälper människor. Vi räddar liv varje dag och hjälper människor i nöd – det gör mig väldigt glad och stolt, avslutar Uno.

Greta Nyström

Titel: Stationschef.

Utbildning: Specialistsjuksköterska,
Karolinska universitetssjukhuset, examen 2015.

Falck Emergency

 Falck bedriver verksamhet i Sverige sedan 1950 och arbetar med olika verksamheter inom vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Den röda tråden genom alla olika delar av Falck bygger på en gemensam vilja att hjälpa människor. Falck ägs till två tredjedelar av Lundbeckfonden, en stiftelse som delar ut stora pengar till forskning bland annat om hjärnans sjukdomar.

Läs mer: www.falcksverige.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Falck Emergency
”Du utvecklas ständigt, inget uppdrag är det andra likt”
Läs mer
Ambulanssjuksköterskan Emelie Askelin sitter i förarsätet i en ambulans med högra handen på ratten och ler mot kameran, fönsterrutan är öppen. Utanför bilen står Uno Lundberg, vd på Falck Emergency. Han lutar ena armen mot bilens dörr och ler även han mot kameran.
Falck Emergency
”Vår främsta drivkraft är att hjälpa andra”
Läs mer
Falck Emergency
”Viljan att hjälpa medmänniskor i nöd binder oss samman”
Läs mer
Jessica Widegren, omvårdnadschef på Karolinska Universitetssjukhuset, halvligger i en rolig stol som ser ut som insidan på en vattenmelon. Den är alltså helt rund, lite som ett ägg. Jessica har fötterna rakt upp i
Karolinska Universitetssjukhuset
”Man kan vara på Karolinska i många år och hela tiden utvecklas”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer